16
februari
2023
|
16:38
Europe/Amsterdam

Bezoek aan onze Nature & More telers in Burkina en Senegal, een update

Newsletter - 2023-02-02T093107.968

 

Update van onze collega's Gert-Jan en Joep die onze telers in Burkina Faso en Senegal hebben bezocht.

Het doel van het telersbezoek was om te praten over het komende Mango seizoen en Living Wage. Het Kent seizoen zal iets later beginnen dan normaal, vanwege de late bloei. We verwachten de eerste Kent zending medio april in Antwerpen. Het ziet ernaar uit dat het Peruaanse seizoen iets langer zal duren dan normaal, dus het is geen probleem dat het seizoen in Burkina iets later begint.

Onze biologische Kent mango's uit Burkina Faso zijn niet alleen een rijke bron van vitaminen & vrij van chemicaliën, ze zorgen ook voor een Living Wage premie voor de arbeiders! In 2020 lanceerde Eosta mango's uit Burkina Faso met een Living Wage-inclusive prijs. De prijs omvat 2 cent per kilogram voor het Living Wage-project, om een leefbaar inkomen te creëren voor de gezinnen van de arbeiders. Vorig jaar is de eerste tranche door Eosta overgemaakt aan het Living Wage Fund. Uit dit fonds kunnen de arbeiders een microkrediet krijgen om een eigen micro-onderneming op te zetten. Dit is zeer nuttig omdat het mangoseizoen maar een paar maanden duurt en door hun eigen bedrijf te beginnen, verdienen ze hun inkomen voor de rest van het jaar.

Tijdens het bezoek eind januari overhandigden Gert-Jan en Joep de tweede cheque als resultaat van het Living Wage seizoen 2022. Dit was een groot feest. Het is nog buiten het seizoen maar iedereen was aanwezig om trots te delen wat ze al bereikt hebben met hun extra micro krediet. ze zijn u als klant zo dankbaar voor uw bijdrage. We delen graag de foto's met de update over de lopende projecten, allemaal als resultaat van de eerste cheque voor het microkrediet.

Wat is een leefbaar loon? 
Een leefbaar loon is een loon dat het mogelijk maakt om een waardig leven te leiden en uit de armoede te geraken, en het is meestal aanzienlijk hoger dan het minimumloon. Het leefbaar loon omvat ook de kosten van onderwijs, gezondheidszorg en spaargeld voor uitzonderlijke situaties. Dit vergemakkelijkt structurele verbeteringen op lange termijn. U helpt niet alleen de werknemers, maar ook hun familie om een waardig leven te leiden met betere toekomstperspectieven. Word partner door contact op te nemen met uw Eosta-accountmanager of stuur ons een e-mail via info@eosta.com.
 

Bezoek de teler: https://www.natureandmore.com/en/growers/zongo-adama
Meer informatie over Living Wage: http://livingwage.eu/en