07
juli
2015
|
11:43
Europe/Amsterdam

Bodemboodschap bereikt bijna 12 miljoen mensen

Bodems gaan wereldwijd in hoog tempo verloren, en biologische landbouw biedt hiervoor oplossingen. Deze boodschap van de Save Our Soils campagne bereikte in de afgelopen tijd zo'n 12 miljoen volgers op de sociale media. Het Celebrating Soil! Celebrating Life! congres dat op 26 en 27 juni in Amsterdam plaatsvond, bereikte met de hashtag #CelebratingSoil bijna 2 miljoen Twitteraars. Op vrijdag 26 juni was het onderwerp enkele uren trending topic. Dankzij posts van Greenpeace International en de Amerikaanse Organic Consumers Association kreeg de campagne bovendien een boost op Facebook van 30.000 likes en 8000 shares, goed voor een bereik van bijna 10 miljoen accounts.

Volkert Engelsman, CEO van Nature & More en initiator van de campagne: "Wij hebben de Save Our Soils campagne al eind 2012 gestart, nog voor we wisten dat 2015 het Internationale Jaar van de Bodem zou worden. De continue inspanning die wij sindsdien hebben geleverd om dit onderwerp op de agenda te zetten begint nu zijn vruchten af te werpen, dankzij de steun van mensen als Julia Roberts en Desmond Tutu, en dankzij onze 200 campagnepartners die helpen om de boodschap van Save Our Soils te verspreiden. Wij gaan er dit najaar samen met onze retailklanten voor zorgen dat deze boodschap over bodems binnenkort ook in winkels in heel Europa ligt. Als de consument, die slapende reus, wakker wordt, gaat er echt iets veranderen.”

Voor een fotoreportage van het bodemcongres, zie: https://flic.kr/s/aHskfnSnkd

Meer info: zie www.saveoursoils.com.

De internationale Save Our Soils campagne (www.saveoursoils.com) werd opgezet door Nature & More / Eosta, Europees marktleider in biologische groente en fruit, in samenwerking met de wereldvoedselorganisatie FAO, om bewustzijn te creëren over het bodemprobleem en consumenten in staat te stellen tot duurzamer consumptiegedrag. Zie ook www.natureandmore.com.