23
september
2021
|
15:00
Europe/Amsterdam

Code Orange: “Stop miljoenen Nederlandse klimaatvluchtelingen!”

Advies aan Duitsers: stem zondag biologisch

Persbericht, 23 sep 2021: Eosta / Nature & More lanceert vandaag een video die Duitsland waarschuwt voor een oranje vloedgolf, komend vanaf de Noordzee, met miljoenen Nederlandse klimaatvluchtelingen. Aangezien 25% van Nederland onder zeeniveau ligt, zou Duitsland zich zorgen moeten maken over het stijgende zeeniveau. Daarom heeft Eosta een stemadvies voor komende zondag: stem biologisch. U vindt de video en actiepagina hier.

Op zondag 26 september houdt Duitsland landelijke verkiezingen, de Bundestagverkiezigen. In een video in klassieke NGO-stijl waarschuwt Eosta / Nature & More voor een angstaanjagend scenario: miljoenen Nederlandse klimaatvluchtelingen die Duitsland instromen op zoek naar een nieuwe woonplek; ze hebben zelfs geen tijd om hun caravans mee te nemen. De video toont oranje mensenmassa’s, ondergestroomde tentjes en wanhopige regeringsfunctionarissen. Opvang in de regio is het beleid.

Als remedie adviseert Eosta / Nature & More de Duitse bevolking om biologisch te stemmen: want biologische landbouw beschermt tegen klimaatopwarming. Eosta is een Europese distributeur van biologische groente en fruit, met Duitsland als grootste afzetmarkt. Nature & More is het consumentenmerk en online transparantiesysteem van Eosta.

Waarom biologisch beschermt tegen klimaatopwarming

  • biologische landbouw gebruikt minder fossiele brandstof en heeft minder broeikasgasemissies, o.a. door kunstmest en pesticiden te vermijden.

  • biologische boeren leggen meer koolstof in de bodem vast, o.a. door compost te gebruiken en het bodemleven te stimuleren.

  • biologische bodems bieden betere bescherming tegen droogte, overstroming en erosie.

  • biologische teelt zorgt voor meer biodiversiteit, waardoor het hele systeem meer weerbaarheid heeft tegen klimaatverandering.

U kunt hier meer informatie vinden over biologische landbouw en het klimaat.

Eosta, met Nature & More als consumentenmerk en transparantiesysteem, is Europa’s meest bekroonde distributeur van biologische groente en fruit. Eosta staat bekend om haar duurzaamheidscampagnes zoals Living Wages, True Cost of Food en Dr. Goodfood. In 2018 won het bedrijf de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap en in 2019 de Europese Business Award for the Environment. Zie ook www.eosta.com and www.natureandmore.com.