02
februari
2024
|
07:00
Europe/Amsterdam

De smaak en toenemende populariteit van (lokaal geproduceerde) groene pompoenen

Week 6

pumpkin green

 

We zijn verheugd om deze week onze groene pompoenen te introduceren als een smakelijk en duurzaam alternatief voor de traditionele oranje pompoenen, waarvan we een tekort verwachten. Deze groene juweeltjes zijn niet alleen een betaalbare, lokaal geproduceerde keuze, maar hun smaak is ook minstens zo goed als die van de bekende hokkaido-pompoen. 

Smaak en populariteit  

Groene pompoenen staan bekend om hun stevige, harde schil en zoet, nootachtig vruchtvlees. Ze zijn ideaal voor een breed scala aan gerechten, van Aziatische keukens tot hartige taarten en italiaanse risotto's, dankzij hun veelzijdige smaakprofiel en textuur . 

De populariteit van groene pompoenen is de laatste jaren flink gestegen, deels door hun voedingswaarde en veelzijdigheid in de keuken. Ze bevatten betacaroteen, wat goed is voor de ogen en de huid, en leveren relatief weinig calorieën, terwijl ze toch rijk zijn aan vezels . 

Toepassingen in de keuken 

Groene pompoenen zijn uitstekend geschikt voor een verscheidenheid aan culinaire creaties. Enkele voorbeelden van hoe ze gebruikt kunnen worden: 

Geroosterd: gegrild in de oven met olie en specerijen zoals kaneel, korianderzaad en gember. 

Soepen en stoofpotten: perfect als basis voor rijkgevulde soepen en stoofpotten. 

In hartige gerechten: zoals in hartige taarten, italiaanse risotto of in indiase curry's met kokos en hardgekookte eieren. 

 

Onze groene pompoenen zijn een lokaal geproduceerd Nederlands producten!. Vraag ernaar bij je accountmanager