11
mei
2020
|
08:58
Europe/Amsterdam

De weg van de meeste weerstand

Nature & More en Ekoplaza gaan consumenten nudgen naar meer groente en fruit

www.drgoodfood.org/nl

In 2020 gaan Nature & More en Ekoplaza een samenwerking aan om consumenten te helpen gezonder te eten, voor meer weerstand in uitdagende tijden. Het middel: meer verse biologische groente en fruit. Onder de vlag van de campagne Dr. Goodfood zullen klanten van Ekoplaza worden genudged richting verse granaatappels, gember, zoete aardappels en andere natuurlijke producten vol vezels, vitaminen en mineralen. Aanstaande woensdag 13 mei gaat de campagne van start.

Diëtist Steffi Haazen, die dit voorjaar fungeert als het gezicht van Dr. Goodfood, legt uit: “Het is algemeen wetenschappelijk aanvaard dat het gezond is om meer groente en fruit te eten. Je kunt de groente- en fruitafdeling daarom rustig zien als een preventieve apotheek. Soms is een nieuw eetpatroon de beste remedie, als je aan je gezondheid wilt werken. Daarom gaan we mensen nudgen richting producten die goed voor je weerstand zijn. Dat is nodig, want veel Nederlanders eten te weinig groente en fruit. Terwijl het zó lekker is!”

Posters, pijlen, promoties en andere prikkels op de winkelvloer zullen de winkelklanten in de goede richting sturen. Al bij de ingang van de winkel worden consumenten door Dr. Goodfood alias Steffi begroet. Binnen wijzen frisse posters op de gezondheidsvoordelen van producten als granaatappels, mango, gember, avocado, limoenen en zoete aardappelen. Steffi: “Daarbij bevaren we een voorzichtige koers, we gebruiken alleen kennis die 100% geaccepteerd is. Dat is namelijk al meer dan genoeg om de gezondheidsvoordelen uit te leggen!”

De campagne speelt in op een duidelijke behoefte bij consumenten. Volkert Engelsman, CEO van Eosta, het bedrijf achter het merk Nature & More: “Wij hebben geconstateerd dat de vraag naar biologische, veganistische en andere gezonde voeding sterk is gestegen. Onze producten zijn niet alleen biologisch, maar zijn via de 3-cijferige Nature & More code ook te herleiden naar de boeren en telers. Op www.natureandmore.com maken we hun impact op people en planet tot in detail inzichtelijk. In de wereld na Corona kunnen we niet zonder dat soort integrale duurzaamheid en transparantie. Dat geeft consumenten vertrouwen.”

De campagne die op 13 mei van start gaat, zal zes weken duren. Later in 2020 staan nieuwe nudging-campagnes op de planning. Voor de gezondheidswetenschappelijke onderbouwing heeft diëtist Steffi Haazen een rapport samengesteld waarin de gebruikte voedingsclaims uitgebreid worden toegelicht, voorzien van bronmateriaal. Het rapport is op aanvraag verkrijgbaar.