09
mei
2019
|
11:14
Europe/Amsterdam

Duurzaam telen? Eosta en Soil & More Impacts lanceren ‘best practices’ website

www.farmingandmore.com

Om boeren wereldwijd te helpen met omschakeling naar biologische landbouw, en om biologische en andere duurzame boeren te helpen hun aanpak te verbeteren, lanceert Soil & More Impacts samen met Eosta de website www.farmingandmore.com. Deze praktische en gebruiksvriendelijke website informeert boeren over best practices in de agro-ecologische teelt, met behulp van video’s en lesmateriaal. Alle informatie is gratis toegankelijk.

Er zijn elk jaar nieuwe redenen om als boer te kiezen voor biologische landbouw. In de eerste plaats worden wereldwijd steeds meer boeren geconfronteerd met de gevolgen van een veranderend klimaat. Experts zijn het erover eens dat de ‘best practices’ van de biologische landbouw hierop de beste antwoorden bieden. Bovendien is er een geweldige vraag naar biologische landbouw die al dertig jaar continu groeit en blijft groeien. Ook voor biodiversiteit, waterbeheer en bodembeheer biedt de biologische landbouw interessante oplossingen.

Eosta, leverancier van biologisch groente en fruit, en Soil & More Impacts, consultancy op het gebied van duurzaamheid, brengen daarom gezamenlijk een aantrekkelijke website uit om telers te helpen met hun uitdagingen binnen de wereld van het duurzaam telen. Er is veel informatie beschikbaar over dit onderwerp, maar tot nu toe ontbrak er een platform waar alle ‘best practices’ samenkomen in de vorm van praktische en bruikbare tips & tricks. Nu is het er wel: www.farmingandmore.com.

De CEO van Soil & More Impacts, Tobias Bandel, legt uit: “De hedendaagse uitdagingen op het gebied van landbouw, lijken complex en overweldigend, dit maakt het vaak lastig om verandering in gang te brengen. Er zijn echter een aantal effectieve technieken en methodes die kunnen helpen bij deze uitdagingen. We hebben bestaande data en kennis samengevoegd in de vorm van praktische video’s en downloads. De opgedane kennis kan getest worden in de vorm van een examen.”

Volkert Engelsman, CEO van Eosta, legt uit waarom Eosta het nieuwe platform zo belangrijk vindt: “Onze telers vormen de ruggengraat van onze bedrijf. We proberen hen zoveel mogelijk te ondersteunen, in samenwerking met Soil & More Impacts. Met www.farmingandmore.com kunnen we nu meer telers helpen en dat is niet alleen goed nieuws voor de biologische telers onder ons transparantiemerk Nature & More, maar voor de gehele agrarische gemeenschap die zich wil voorbereiden op de ecologische uitdagingen van de toekomst.”

Bezoek www.farmingandmore.com voor meer informatie en toegang tot het cursusmateriaal.

---

Eosta - met Nature & More als consumentenmerk - is opgericht in 1990 en heeft zich ontwikkeld tot toonaangevend distributeur van biologische groenten en fruit, met leveranciers uit zes continenten en afzetmarkten in Europa, de Verenigde Staten en Hong Kong. Eosta staat bekend om zijn duurzaamheidscampagnes, zoals The True Cost of Food, Natural Branding, Dr GoodFood en Save Our Soils. In 2018 won Eosta de Koning Willem I Prijs voor Duurzaam Ondernemerschap en de Europese EBAE Award van de Europese Commissie.

Soil en More Impacts is een consultancy-bureau gespecialiseerd in natuurlijk management van bodemvruchtbaarheid, True Cost Accounting en impact assessments. Soil & More heeft recentelijk nieuwe gereedschappen ontwikkeld voor True Cost Accounting en technieken om klimaatimpacts en -risico’s in de landbouw in kaart te brengen, alsmede technieken om deze risico’s te ondervangen.

Zie ook www.natureandmore.com, www.eosta.com en www.soilandmore.com.