12
mei
2022
|
16:32
Europe/Amsterdam

Eat Your Organic Salad !

Newsletter (3)

 

Eosta zet zich al jaren in voor voorlichting over de consumptie van biologische groenten en fruit! Dit jaar haalde de band Citi Zēni op het Eurovisie songfestival de halve finale met hun liedje "Eat your salad" - bewustmaking voor eco-vriendelijk leven en een veganistisch dieet, dat meer biologische producten omvat!

Luister hier naar het liedje!

Biologische landbouw is gebaseerd op het ideaal van duurzaamheid; het wil landbouw bedrijven op een manier die generaties lang in stand kan worden gehouden.
Er is voldoende wetenschappelijk bewijs dat biologische landbouw de uitstoot van broeikasgassen kan verminderen en een meer veerkrachtige aanpak is in een veranderend klimaat. De betere waterretentiecapaciteit van biologische bodems maakt het gemakkelijker om te gaan met natte en droge periodes. Biologische landbouwers kunnen zelfs een positieve invloed hebben op het klimaat, door koolstof vast te leggen in hun bodems.

Salades zijn een gemakkelijke manier om je dagelijkse inname van biologische groenten te verhogen. Zoals deze heerlijke parelcouscoussalade met pompoen, dadels en yoghurt-mintdip. Het recept vind je hier!