03
november
2015
|
11:25
Europe/Amsterdam

Eosta / Nature & More genomineerd voor Tuinbouwondernemersprijs 2016

Op vrijdag 23 oktober kwam Nico Koomen, Voorzitter van de Tuinbouwondernemersraad, persoonlijk naar Waddinxveen om Eosta-directeur Volkert Engelsman te verrassen met een taart en hem op de hoogte te stellen van de nominatie voor de Tuinbouwondernemersprijs 2016. Eosta is genomineerd vanwege zijn "continue stroom van innovaties" op het gebied van voedseltransparantie, biologische productie en duurzame verpakkingen.

Gezien de internationale reputatie van Nederland op het gebied van tuinbouw is Eosta verguld met de nominatie. Voorzitter Nico Koomen zei over de nominaties: "De vier finalisten hebben de overeenkomst dat ze allemaal een sterke strategie hebben om zich aan te passen aan een snel veranderende maatschappij, waar duurzaamheid en economische ontwikkeling hand in hand gaan."

Over Eosta voegde hij toe: "Eosta laat al 25 jaar zien dat ecologie en economie samen kunnen gaan. In die tijd heeft het bedrijf zich internationaal ontwikkeld tot een van de toonaangevende importeurs en exporteurs op zijn gebied. Met het Nature & More "trace & tell" merk biedt Eosta volledige transparantie over zijn producten aan de consument."

De andere drie genomineerden zijn Boomkwekerij Ebben uit Cuijk, Royal Brinkman uit ’s-Gravenzande en Ter Laak Orchids uit Wateringen. Eosta feliciteert hen van harte. De winnaar van de Tuinbouwondernemersprijs 2016 zal op 6 januari 2016 bekend worden gemaakt in De Keukenhof.

Zie ook: www.tuinbouwondernemersprijs.nl