19
augustus
2021
|
10:50
Europe/Amsterdam

Eosta bespaart 500.000 plasticverpakkingen op blauwe bessen

bosbessendoosje

 

Komend seizoen gaat Eosta / Nature & More minstens 500.000 plasticverpakkingen van blauwe bessen vervangen door kartonnen bakjes. De nieuwe verpakking is ontwikkeld in samenwerking met een grote klant en heeft nog een  raampje van bioplastic. Daarnaast heeft Eosta ook volledig plasticvrije opties ontwikkeld. Samen met retailers in heel Europa hoopt Eosta komende jaren miljoenen plasticverpakkingen te besparen op blauwe bessen.

Volgens Gerben Borsje, Masterdata Manager en verpakkingsexpert bij Eosta, scheelt de nieuwe verpakking zeker 80% plastic. Bovendien wordt er nu bioplastic (PLA) gebruikt in plaats van standaard plastic. Naast duurzaamheid zijn zaken als houdbaarheid, zichtbaarheid, de prijs en onderscheid met gangbaar product allemaal van invloed op de verpakking die een supermarkt uiteindelijk kiest. Eosta verwacht dat in de komende jaren meer klanten voor plasticvrije en plasticarme verpakkingen gaan kiezen.

Eosta bespaarde in de afgelopen jaren ook al miljoenen plasticverpakkingen met Natural Branding lasermerkjes. Deze zijn echter alleen geschikt voor grotere producten zoals kiwi’s, mango’s of zoete aardappels. Voor bessen moest dus naar andere oplossingen worden gezocht. Verpakkingsmanager Paul Hendriks werkt, samen met Gerben Borsje, continu aan nieuwe verpakkingsoplossingen, altijd met het uitgangspunt: ‘De meest duurzame verpakking is geen verpakking.’

Eosta, met Nature & More als consumentenmerk en transparantiesysteem, is Europa’s meest bekroonde distributeur van biologische groente en fruit. Eosta staat bekend om haar duurzaamheidscampagnes zoals Living Wages, True Cost of Food en Dr. Goodfood. In 2018 won het bedrijf de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap en in 2019 de Europese Business Award for the Environment. Zie ook www.eosta.com en www.natureandmore.com.