12
februari
2020
|
15:22
Europe/Amsterdam

Eosta en Udea versterken samenwerking in 2020

"Groenteboer in Waddinxveen-West" will collaborate with "green family store company from Veghel" under the Dr. GoodFood

In 2020, Eosta, the importer and distributor of organic fruit and vegetables based in Waddinxveen, will enter into intensive cooperation with organic wholesaler Udea and its supermarket chain Ekoplaza. The two organic giants want to actively help Dutch consumers to eat healthier. In the Ekoplaza spring campaign a strong link will be made with the health campaign Dr. GoodFood. This is done in collaboration with doctors and dietitians.

“Samen met Udea gaan we ons in 2020 meer richten op de Nederlandse markt,” vertelt Volkert Engelsman, oprichter en directeur van Eosta. “Sinds Eosta begon in 1990 hebben we altijd gefocust op het buitenland, met name Duitsland, Frankrijk en Scandinavië. De verkoop in Nederland bedroeg nooit meer dan een paar omzetprocenten. Dus daar is ruimte voor groei. Afgelopen jaar zijn Erik Does van Udea en ik elkaar tegen het lijf gelopen, en we ontdekten dat onze visies op de rol van voeding in de maatschappij erg goed overeenkomen. Daarom hebben we besloten de handen ineen te slaan en de consument te gaan helpen om gezonder te eten.”

Wederzijdse versterking

Erik Does: “Udea en Eosta hebben een gedeelde visie als het gaat om maatschappelijke vraagstukken en de positieve rol van voeding en de voedselketen. Eosta als toeleverancier van (import) biologische groenten en fruit en wij als de grootse biologische winkelketen in Nederland. We zijn allebei communicatief sterk en met deze samenwerking willen we elkaar hierin te versterken. Na op kleinere schaal met elkaar te hebben samengewerkt, gaan we tijdens de Ekoplaza campagne intensiever samenwerken.”

Does vervolgt: “We hebben met Ekoplaza inmiddels bijna negentig biologische winkels door heel Nederland. We moeten onze aanvoer dus versterken. Daarnaast staat Eosta natuurlijk bekend als sterke communicator en duurzame vernieuwer, met campagnes zoals The True Cost of Food. Eerder hebben we op kleinere schaal samengewerkt, maar nu gaan we er samen stevig tegenaan.”

Ekoplaza campagne en Dr. GoodFood
In het voorjaar wordt een Ekoplaza campagne voor gezondheid en vitaliteit de focus van de samenwerking. Daarin gaat Dr. Goodfood een belangrijke rol spelen. Dr. GoodFood werd in eerste instantie gelanceerd door Eosta en richtte zich op ludieke acties, zoals het uitdelen van pillendoosjes met verse kurkuma, die de farmaceutische industrie op de hak namen. In de nieuwe samenwerking gaat Dr. GoodFood de consument concreet helpen bij het boodschappen doen. Met slimme nudges, informatie en acties zal de consument op de winkelvloer gestimuleerd worden om gezonder te eten.

De nieuwe samenwerking is achter de schermen al begonnen, en zal op de winkelvloer zichtbaar worden vanaf voorjaar 2020.

Over Eosta en Udea

Udea is een groothandel, merkenhuis, im- en exporteur van biologische levensmiddelen en tevens franchisegever van de biologische supermarktformule Ekoplaza. Udea is ook een familiebedrijf dat persoonlijk en slagvaardig is. Een bedrijf waarvan alle mensen graag met positieve energie samen met u de verbinding maken in biologische levensmiddelen. Zie ook www.udea.nl en www.ekoplaza.nl.

With Nature & More as a consumer brand and transparency system, Eosta is Europe's most awarded distributor of organic fruit and vegetables. Eosta is known for its sustainability campaigns such as True Cost of Food, Natural Branding (in collaboration with laser specialist Laser Food), Dr. ir. Goodfood and Save Our Soils. In 2018, the company won the Koning Willem I Plaque for Sustainable Entrepreneurship and the European Business Award for the Environment. See also www.eosta.com and www.natureandmore.com.