10
juli
2018
|
18:27
Europe/Amsterdam

Eosta finalist voor Europese duurzaamheidsprijs

Brussel/Waddinxveen, 3 juli – Eosta, importeur en distributeur van biologische groente en fruit, is finalist in de European Business Awards for the Environment (EBAE). Deze prestigieuze prijs wordt in november toegekend door de Europese Commissie. De competitie is bedoeld voor bedrijven die innovatie, competitie en duurzaamheid op een succesvolle manier combineren.

Er zullen prijzen toegekend worden in zes categorieën zoals management en productontwikkeling. Eosta is finalist in de categorie “Samenwerking met Ontwikkelingslanden”, waarbij het gaat om bedrijfsmatige samenwerking. Eosta werkt met honderden telers en leveranciers in vijf continenten. Via het transparantiesysteem Nature & More en de True Cost of Food campagne biedt Eosta inzicht in de duurzaamheidsprestaties van deze telers, met als doel om consumenten een bewuste keuze te bieden en voor telers een goede prijs te realiseren.

Eosta won dit jaar al drie duurzaamheidsprijzen, terwijl directeur Volkert Engelsman in 2017 werd gekozen tot meest duurzame Nederlander. Met name de True Cost of Food campagne en de plasticbesparende verpakkingsinnovatie Natural Branding krijgen veel waardering. De winst van de Koning Willem 1 Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap leidde tot de nominatie voor de EBAE.

De prijsuitreiking zal plaatsvinden tijdens het “Growth in Transition” congres in Oostenrijk op 14 November 2018. De jury koos in totaal 22 finalisten uit een totaal van 161 inzendingen, afkomstig uit 19 landen. Nederland heeft twee finaleplaatsen; naast Eosta werd ook de duurzame tapijtfabrikant DSM-Niagra genomineerd (in de categorie “Bedrijfsproces”).

Over Eosta en Nature & More
Eosta – met Nature & More als leidend consumentenmerk – werd in 1990 opgericht en groeide in 28 jaar tijd uit tot een leidende distributeur van biologische groente en fruit, met leveranciers in vijf continenten en afzet in heel Europa, de VS en Hongkong. Vanuit de kernwaarden – verantwoord, samen, authentiek – wil Eosta wil een bijdrage leveren aan gezonde voeding, een beter milieu en sociale verantwoordelijkheid. Zie ook www.eosta.com & www.natureandmore.com.