01
april
2021
|
09:00
Europe/Amsterdam

Eosta gaat samenwerken met broers Musk

(1 april. Lees dit mooie stuk in Quote over onze grap: https://www.quotenet.nl/zakelijk/a36003009/elon-kimbal-musk-eosta-waddinxveen-volkert-engelsman-groente-fruit-mojave-woestijn/)

Eosta, Europees marktleider in biologische groente en fruit, start een samenwerking met Square Roots en SpaceX, de bedrijven van respectievelijk Kimbal en Elon Musk. Doel van de samenwerking is het opzetten van een experimentele teeltlocatie voor groente en fruit in de Mojave woestijn in Nevada, in omstandigheden die vergelijkbaar zijn met de situatie op Mars. De ontwikkeling van de proeflocatie begint in 2022. De producten zullen verkocht worden in zowel de VS als Europa.

De teeltlocatie in Nevada wordt geënt op het SEKEM project in Egypte, waar Eosta sinds 1990 nauw bij betrokken is. Sinds 1977 wordt hier de levenloze Belbis woestijn tot leven gewekt met biodynamische landbouw. Dit wekte de interesse van de broers, die zoeken naar landbouwmethoden voor de toekomst. De samenwerking kwam tot stand door een ontmoeting tussen de broers Musk en Volkert Engelsman, oprichter van Eosta, tijdens een recente lancering van de SpaceX Falcon 9 raket in Florida.

Kimbal Musk staat in de VS bekend als pleitbezorger van gezonde voeding en landbouw, met o.a. het landbouwbedrijf Square Roots, maar zit ook in de raad van bestuur van Tesla en SpaceX. Volkert Engelsman: “Elon richt zich op de sterren, terwijl Kimbal de voeten op de aarde houdt. Eosta - where ecology meets economy - opereert precies daar tussenin met biologisch-dynamische landbouwtechnieken die zich zowel op kosmische als terrestrische krachten oriënteren. Evenals Tesla’s uiteraard zonder gebruik van fossiele brandstoffen.”

Engelsman vervolgt: “We waren het er snel over eens om dit eerst maar eens op aarde uit te proberen voordat we ermee naar Mars gaan. Deze samenwerking wordt tweerichtingsverkeer. Ons dochterbedrijf Soil & More levert de agronomische kennis, wij de markt, de gebroeders Musk de interstellaire visie en het kapitaal.”

Elon en Kimbal Musk richtten in 1995 samen het bedrijf Zip2 op, dat ze in 1999 verkochten. Sindsdien richtte Kimbal zich voornamelijk op gezonde voeding en landbouw met verschillende bedrijven (Square Roots, The Kitchen Restaurant Group) en de NGO Big Green, terwijl Elon doorbrak met elektrische auto’s (Tesla) en ruimtevaarttechnologie (SpaceX).

Eosta, met Nature & More als consumentenmerk en transparantiesysteem, is Europa's meest bekroonde distributeur van biologische groente en fruit. Het bedrijf is wereldwijd actief. In 2018 won het bedrijf de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap en in 2019 de Europese Business Award for the Environment. Oprichter Volkert Engelsman was in 2017 nr. 1 in Trouw Duurzame 100. Zie ook www.eosta.com and www.natureandmore.com.

EINDE PERSBERICHT

Contact:

Monique Mooij, Marketing Coördinator
E: monique.mooij@eosta.com
Marie-Ange Vaessen, Marketing Manager
E: marie-ange.vaessen@eosta.com
Telefoon: 0180 63 55 500