25
juni
2019
|
14:01
Europe/Amsterdam

Eosta introduceert duurzame papieren inlegvellen

Eosta gelooft dat duurzaam geproduceerde biologische producten een zo milieuvriendelijk mogelijke manier van verpakken verdienen. Daarnaast laten verschillende studies zien dat consumenten van biologische producten over het algemeen negatief tegenover plastic verpakkingen staan. Met het oog hierop introduceert Eosta met trots gerecyclede, papieren inlegvellen voor groente en fruit.

Sinds zijn oprichting is Eosta continue aan het innoveren op het gebied van verpakken en dit heeft ons geleid van PLA- polylactic acid, ook wel bio plastic- , suikerriet materiaal, speciale stickers en kartonnen trays tot aan Natural Branding. Dit proces verloopt in nauwe samenwerking met desbetreffende klanten om de meest optimale duurzame verpakkingsoplossing te vinden. Hierbij wordt rekening gehouden met factoren als de look&feel van de verpakking, houdbaarheid, productzichtbaarheid, prijs en communicatie.

In dit kader zijn de papieren inlegvellen tot stand gekomen. Volgens Eosta Packaging manager Paul Hendriks bieden de nieuwe inlegvellen tal van voordelen: “De vellen zijn gemaakt van FSC gecertificeerd, gerecycled papier en zijn 100% plastic-vrij. Er wordt in de productie ervan geen gebruik gemaakt van pulp materiaal, wat normaal gesproken veel Co2 uitstoot geeft. Daarnaast is het vrij van schadelijke, minerale oliën (MOSH/MOAH) en voedsel veilig’’.

Voor supermarkten bieden deze inlegvellen bovendien een groot voordeel op het gebied van afvalstromen. De inlegvellen kunnen samen met de kartonnen dozen worden afgescheiden, hetgeen zorgt voor een meer eenzijdige afvalstroom.

‘Papieren inlegvellen: makkelijk, aantrekkelijk en toekomstbestendig’

De verscheidenheid aan mogelijkheden en beschikbare maten maken dit verpakkingsmateriaal ideaal voor onder andere: kiwi’s, citroenen, sinaasappels, limoenen, paprika’s, avocado’s, tomaten, appels, peren, passievruchten, mango’s en vele andere soorten.

Bij interesse kan er contact opgenomen worden met onze verpakkingsexperts of desbetreffend accountmanager van Eosta.