01
april
2021
|
10:00
Europe/Amsterdam

Eosta nodigt klanten uit om zich aan te sluiten bij SIFAV convenant

download (3)

SIFAV-convenant stelt concrete doelen voor duurzame groente en fruit

Eosta stelt zich voor 2020-2025 concrete en meetbare doelen voor CO2-reductie, voedselverspilling, watervoetafdruk en Leefbaar Loon. De doelen zijn gemeenschappelijk vastgesteld in het in maart gelanceerde SIFAV convenant, waarbij 25 internationale handelsbedrijven en retailers zijn aangesloten uit de internationale groente- en fruitsector.

Koploper

Eosta nodigt retailpartners in Duitsland en elders in Europa uit om toe te treden tot het SIFAV convenant. SIFAV is een project van duurzaam handelsinitiatief IDH om ketens voor verse groente- en fruit te verduurzamen. Gangbare en biologische handelsbedrijven en retailers in zes landen zijn lid. Eosta is als exclusief biologische leverancier een koploper in de sector en deelt haar kennis over best practices binnen het netwerk.

Concrete doelen

In het nieuwe convenant voor de jaren 2020-2025 zijn ambities vastgelegd om de voetafdruk door de hele keten te verbeteren, met name op het gebied van klimaat, water en Leefbaar Loon. Er zijn concrete doelen vastgesteld, zoals 25% reductie van de CO2-voetafdruk voor drie producten. In samenwerking met IDH gaan aangesloten bedrijven de voetafdruk op milieu in kaart brengen. De ambitie sluit aan bij de visie van Eosta, waar we al langere tijd onze impact in kaart brengen in samenwerking met consultancy bedrijf Soil & More Impacts.

Wat Eosta al doet

Eosta kiest voor 100% biologische teelt als onderdeel van de oplossing voor de klimaatproblematiek waar de wereld voor staat. Maar bio biedt ook grote voordelen voor bodem, water, biodiversiteit en sociale impact. Zo loopt Eosta internationaal voorop met de praktische implementatie van Leefbaar Loon in de AGF-sector. Ook dichtbij huis let Eosta op duurzaamheid. Het hoofdkantoor met loods is duurzaam en circulair gebouwd en klimaatneutraal, met 5796 zonnepanelen op het dak. Eosta’s autovloot zal per 1 januari 2024 emissievrij zijn.

Over SIFAV

Het SIFAV initiatief is opgezet in 2012, vanuit duurzaam handelsinitiatief IDH. In 2019 bedroeg het handelsvolume van de partners in SIFAV drie miljoen ton verse groente en fruit, afkomstig uit 60 landen. SIFAV telt anno 2021 25 partners in Nederland, België, Duitsland, Zweden, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

Klanten die meer willen weten over SIFAV kunnen contact opnemen met Eosta QD-manager Gert-Jan Lieffering, GertJan.Lieffering@eosta.com, 0180-635500.