25
mei
2022
|
12:15
Europe/Amsterdam

Eosta roept EU op Leefbaar Loon tot mensenrecht te maken

Newsletter (21)

 

25 mei 2022 - Eosta heeft zich aangesloten bij een alliantie van 59 bedrijven en NGO's die het Europees Parlement en de Europese Comissie vraagt om leefbare lonen en inkomens als mensenrecht op te nemen in de Corporate Sustainability Due Diligence Directive (EU CSDD). Onder de ondertekenaars bevinden zich bedrijven als Fairphone, Tony's Chocolonely, Eosta en Unilever, maar ook initiatieven als UN Global Compact, Fairtrade en Solidaridad. Eosta is een koploper met Living Wages in de markt voor verse groenten en fruit en is de enige huidige aanbieder van verse biologische producten met een Living Wage belofte in de Europese markt: Eosta biedt Living Wage avocado's en Living Wage mango's aan en werkt aan nieuwe producten.

Eerder dit jaar heeft de Europese Commissie een voorstel goedgekeurd voor een nieuwe richtlijn voor Corporate Sustainability Due Diligence. Het Europees Parlement werkt nu verder aan de ontwikkeling van deze wetgeving. De ondertekenaars van de brief roepen de leden van het Europees Parlement, de Europese Commissie en de lidstaten op om

  • ervoor te zorgen dat leefbare lonen en inkomens als mensenrecht worden opgenomen in de definitieve richtlijn 
  • geen compromissen te sluiten over de definitie van Leefbaar Loon; Leefbaar Loon is GEEN wettelijk minimumloon.

Als er behoefte is aan een verdere definitie van leefbaar loon en inkomen die verder gaat dan artikel 7 van het Internationaal Verdrag inzake Economische, Sociale en Culturele Rechten (ICESCR), bevelen de ondertekenaars aan te kijken naar de definities van de Global Living Wage Coalition (GLWC) en de Living Income Community of Practice (LICOP).

De brief is een initiatief van Fairphone.

Over Living Wage: Bijna 1 op de 5 werknemers wereldwijd verdient te weinig om zichzelf en hun gezinnen uit extreme armoede te halen. Leefbare lonen en inkomens kunnen helpen de armoedespiraal te doorbreken, gezonde lokale economie├źn op te bouwen en gelijkheid in de samenleving aan te moedigen, terwijl de bedrijfsprestaties en de winstgevendheid worden verbeterd. De tijd voor leefbare lonen en inkomens is nu gekomen. Zie ook: www.livingwage.eu.