30
maart
2022
|
12:55
Europe/Amsterdam

Eosta's True Cost campagne is nu onderwerp van wetenschappelijk onderzoek

tca-rapport-handen

 

Eosta is gepromoveerd tot een onderwerp van wetenschappelijk onderzoek! Onderzoekers van de Duitse Universiteit Greifswald werden geïnspireerd door onze True Cost of Food campagne en publiceerden een wetenschappelijk artikel over de verantwoorde implementatie van True Cost Accounting in "Sustainability Science". 

Eosta werkt vaak samen met universiteiten, maar om opgenomen te worden in een wetenschappelijk artikel is bijzonder. De nieuwe studie onderzoekt de implementatie van True Cost Accounting om het voedselsysteem duurzamer te maken. Het waarschuwt dat de eindverantwoordelijkheid bij de wetgevers ligt, niet bij de consumenten: "De grootste valkuil bij de implementatie van TCA zou een prijsstijging zijn zonder dat dit verandering oplevert." 

In plaats van de kosten bij kwetsbare consumenten te leggen, moet er een gelijk speelveld in de markt worden gecreëerd: "De wetgever moet een markt ontwerpen die duurzame consumptie en productie stimuleert, zonder voorbij te gaan aan de haalbaarheid voor het individu." Daar zijn we het helemaal mee eens! 

U kunt het artikel hier lezen