01
juli
2022
|
08:58
Europe/Amsterdam

Focus op VN Agenda 2030 en SDG's | World Organic Forum

Newsletter (51)

 

Vorige week vond in Duitsland het 5e World Organic Forum plaats. De focus lag op de lokale implementatie van de VN Agenda 2030  met zijn 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's). Prominente gasten, zoals Vandana Shiva en Ernst Ulrich von Weizsäcker, hebben informatie verstrekt over deze onderwerpen en oplossingen aangedragen. 

Een selectie van de specifieke punten die aan bod zijn gekomen: 

  • Hoe kunnen de 17 doelstellingen via een bottom-up beweging met succes in plattelandsregio's worden geïmplementeerd? 
  • Wat zijn de kansen en toegevoegde waarden van biologische landbouw voor de implementatie van de SDG's in regio's van de wereld? 
  • Welk potentieel bieden gemeenschappen van sterke vrouwen, regeneratieve agrarische cultuur en nieuwe benaderingen van klimaatvriendelijke landbouw voor het verankeren van de SDG's in het dagelijks leven ter plaatse? 

Tijdens key notes, paneldiscussies en in interactieve workshops vond een gezamenlijke uitwisseling van kennis en ervaringen plaats. Het doel van het World Organic Forum is om de lokale verankering van de Sustainable Development Goals op een praktijkgerichte manier te bevorderen. Bron: biologische-markt.info 

Bij Eosta hebben we een interessant verslag voor u: Part Of The Solution - Biologische Landbouw en de Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Aangezien biologische boeren over de hele wereld afzien van het gebruik van schadelijke landbouwchemicaliën en zoveel mogelijk in harmonie met de natuur werken, is het duidelijk dat deze helden gezien kunnen worden als een deel van de oplossing. Zoals dit rapport bewijst, is het essentieel dat we overstappen op duurzamere landbouwpraktijken zoals biologische. Download het rapport Organic & SDG hier.