10
maart
2016
|
17:11
Europe/Amsterdam

Geen woorden maar dadels - bio-dadels voor de vrede

Al sinds eeuwen geldt de dadel als symbool van de gastvrijheid. Nature & More maakt nu van de dadel een vredesboodschapper In het kader van de campagne "1 Cent for the Future" en onder het motto "Fancy a peace date?" vloeit een deel van de verkoopopbrengst rechtstreeks naar het voedselhulpproject van Selina Hami, die families in Syrië met voedselpakketten helpt.

"We willen op deze manier iets heel concreets doen voor de Syriërs die nu al jaren onder een verschrikkelijke burgeroorlog lijden", licht Volkert Engelsman, CEO van Nature & More, toe. "Na de aanslagen in Parijs willen we een teken van solidariteit afgeven, omdat ook de economie doordrongen moet zijn van de idealen van vrijheid, gelijkheid en broederschap. Dadels zijn een mooie keus, omdat ze het Westen en Oosten met elkaar verbinden. In de Arabische wereld gelden de dadels als drager van de gastvrijheid, bovendien is voedsel een universele taal die alle mensen verbindt."

Eten als verbindend element is ook de inzet van de 24-jarige Selina Hami, een jonge vrouw van Syrische afkomst die nu in Stockholm woont. Voor haar "Food Box" project ging ze afgelopen oktober 2015 naar Syrië om met beperkte middelen 123 families van verse levensmiddelen te voorzien. Met de voorziene opbrengst van „1 Cent for the Future“ hoopt Selina nog eens twee keer zoveel families te kunnen steunen.

De bio-dadels van Nature & More zijn binnenkort beschikbaar en zullen vergezeld gaan van een kleine flyer die op de actie wijst. Met de afkorting SYR kunnen consumenten op www.natureandmore.nl verdere achtergrondinformatie vinden.

Nature & More is het "trace & tell" merk van Eosta, een internationaal vooraanstaande distributeur van verse biologische groente en fruit. Nature & More is meermaals internationaal bekroond voor haar transparantiesysteem, waarmee je de telers achter de producten kunt leren kennen. Meer informatie op www.natureandmore.nl en www.eosta.nl.