22
juni
2021
|
12:02
Europe/Amsterdam

Leave no one behind! Eosta / Nature & More heeft de eerste 100.000 dozen Living Wage avocado’s verkocht

foto-livingwage

 

Vorig jaar introduceerde Eosta onder het huismerk Nature & More het eerste Living Wage product (mango) en in april dit jaar werd de Living Wage avocado gelanceerd. De teller staat twee maanden later al op 100.000 verkochte dozen à 4 kg en zoals gehoopt zijn grote retailers in heel Europa aan boord gestapt: o.a. Dennree in Duitsland en ICA in Zweden. Van elke verkochte kilo avocado’s reserveert Eosta 2 cent om Leefbaar Loon (een nieuwe inkomensstandaard) te realiseren voor de Keniaanse medewerkers van de leverancier.

Gert-Jan Lieffering, Quality Development Manager bij Eosta / Nature & More, noemt ze bij voorkeur “All inclusive avocado’s”, de Keniaanse avocado’s van Anthony Ngugi die Eosta standaard met een Living Wage premie verkoopt. De avocado’s vormen een speerpunt in het “Leave no one behind” beleid van Eosta, dat zich richt op sociale inclusie. Eosta belichaamt hiermee de sociale bloembladen van de Duurzaamheidsbloem, naast de andere ecologische en gezondheidsaspecten die in diverse campagnes aan bod komen. Zo wordt de hele missie van Eosta bediend: gezond, eerlijk, biologisch.

Bedrijven komen niet meer weg met uitbuiting

Eosta verwacht dat de vraag naar Living Wage producten blijft groeien en dat supermarkten er meer over gaan communiceren. Volkert Engelsman, Algemeen Directeur van Eosta: “Bedrijven komen niet meer weg met uitbuiting van arbeiders in verre landen. Duitsland heeft as we speak een ontwerpwet klaarliggen die bedrijven verplicht om sociaal verantwoord in te kopen. In Nederland steunen we het initiatief van hoogleraar Jaap Winter om de zorgplicht van bedrijven wettelijk vast te leggen. En de EU werkt aan een Corporate Sustainability Reporting Directive, die bedrijven verplicht om vanaf 2023 te rapporteren over hun duurzaamheidsimpact. Maar waarom zou je daarop wachten? De wereld heeft nu Leefbare Lonen nodig.”

Over Leefbaar Loon / Living Wage

Leefbaar Loon is een nieuw fenomeen in de internationale voedingshandel en legt de lat voor eerlijke lonen een stuk hoger dan tot nu toe gebruikelijk is. Bij sociale certificeringen zoals GRASP is het minimumloon de meetlat om een eerlijk inkomen te garanderen, maar dat betekent in veel landen een bestaansminimum dat armoede in stand houdt. Het Leefbaar Loon is hoger omdat het ook kosten voor onderwijs, gezondheidszorg en een spaarpotje voor bijzondere situaties meerekent. Daarmee wordt structurele verbetering op termijn mogelijk.

Zie ook: www.livingwage.eu

Eosta, met Nature & More als consumentenmerk en transparantiesysteem, is Europa’s meest bekroonde distributeur van biologische groente en fruit. Eosta staat bekend om haar duurzaamheidscampagnes zoals Living Wages, True Cost of Food en Dr. Goodfood. In 2018 won het bedrijf de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap en in 2019 de Europese Business Award for the Environment. Zie ook www.eosta.com en www.natureandmore.com.

EINDE PERSBERICHT

Contact en beeldmateriaal:
Monique Mooij, Marketing Coördinator
E: monique.mooij@eosta.com
Marie-Ange Vaessen, Marketing Manager
E:
marie-ange.vaessen@eosta.com

Telefoon: 0180 63 55 500