13
mei
2021
|
23:59
Europe/Amsterdam

Living Wage slaat aan. Check het interview!

De Living Wage mango's en avocado's van Eosta slaan goed aan in de markt. Inmiddels zijn er al acht natuurvoedingsketens en retailers in Duitsland, Oostenrijk, Scandinavië en Nederland die deze eerlijke producten willen verkopen. Toch weten sommige mensen nog niet precies wat een Living Wage (Leefbaar Loon) is. In dit interview van het #LivingWageLab legt Eosta Kwaliteitsmanager Gert-Jan Lieffering waarom Leefbaar Loon zo belangrijk is: "In veel landen krijgen werknemers wel een gegarandeerd minimumloon, maar dat is veel lager dan een Leefbaar Loon. Om een Leefbaar Loon te kunnen realiseren moet je alle partijen in de keten erbij betrekken: de leverancier, de klant en de consument". 

Een Leefbaar Loon is een loon dat een fatsoenlijke levensstandaard mogelijk maakt voor een werknemer en diens familie. Daarbij gaat het niet alleen om basisbehoeftes maar ook om onderwijs, gezondheidszorg, en wat reserve voor onverwachte gebeurtenissen. Kijk voor meer info op onze Living Wage website: http://www.livingwage.eu

Benieuwd naar het Living Wage marketingpakket met POS-materialen dat wij voor u hebben ontwikkeld? Neem contact op met uw Eosta Accountmanager of met Gert-Jan: gertjan.lieffering@eosta.com.