10
april
2014
|
18:41
Europe/Amsterdam

Nature & More appels en peren doen goed werk in de Patagonische woestijn

Met elke winkelaankoop een kleine maar relevante bijdrage leveren, dat is het idee achter de Nature & More campagne 1 Cent for the Future. Voor elke kilo verkocht actie-fruit gaat tenminste een cent naar een regionaal sociaal project bij de teler. Nature & More appelteler Hugo Sanchez ondersteunt op deze manier een aantal woestijndorpjes in een arm deel van Argentinië.

Als de appels en peren van bio-teler Hugo Sanchez uit Argentinië over de kassaband rollen, koop je méér dan alleen een lekker stuk biologisch fruit. Per verkochte kilo gaat een stukje van de opbrengst naar het Patagonian Desert Project - afgelopen jaar in totaal 6500 US dollar. Hugo Sanchez, zijn zoon Nicolas en diens vrouw Josephine zijn nauw betrokken bij dit project dat zich inzet voor betere levensomstandigheden en toekomstmogelijkheden van de lokale Mapuche bevolkingsgroep. In de woestijn ten zuiden van de stad General Roca liggen circa 15 dorpjes waarvan de inwoners tot deze minderheid behoren. De Mapuche leven van de schapenteelt onder armoedige omstandigheden, zonder toegang tot mobiele telefonie of internet.

* 1 Cent for the future - kleine stapjes, grote resultaten *

Hugo, Nicolas en Josephine werken in het Patagonian Desert Project samen met een lokale priester, Javier Aguirre. „Ons belangrijkste doel is om jongeren een goede opleiding te verschaffen en daarmee betere toekomstkansen te creëren', legt Hugo Sanchez uit. „Als ze na de lagere school willen doorleren, moeten ze weg uit hun geboortedorp en naar General Roca verhuizen. Wij ondersteunen ze daarbij. Daarnaast hebben we ook een bibliotheek opgezet en organiseren we excursies." Naast het ondersteunen van educatie zijn in dorpjes als Cerro Policia, Los Menucos en Mencue ook bomen geplant, groentekassen opgezet, sanitair en elektriciteitsvoorzieningen geïnstalleerd. En dat is nog maar een klein deel van de activiteiten.

De klant die deze appels en peren koopt, mag weten dat hij een positieve bijdrage levert. Daarom stelt Nature & More graag gratis informatie en POS-materialen ter beschikking. Daarmee kunnen de klanten bij het fruitschap direct een indruk krijgen van de sociale meerwaarde die met Hugo's bio-appels en peren wordt gecreëerd.

Naast het Patagonian Desert Project in Argentinië steunt de Nature & More campagne 1 Cent for the future ook andere goede doelen, zoals de aanleg van een drinkwaterbron in Burkina Faso (Zongo Adama, code 565 op www.natureandmore.com) en een cultureel muziekproject in Brazilië (Pierre Landolt, code 388 op www.natureandmore.com).

Nature & More is het "trace & tell" transparantiemerk van Eosta, de internationaal leidende distributeur van vers biologisch groente en fruit. Transparantie, duurzaamheid en fairness staan centraal in de bedrijfsfilosofie. Nature & More is meermaals bekroond voor het gelijknamige online transparantiesysteem, waarmee de herkomst van producten naar de boer is terug te volgen. Meer informatie: www.natureandmore.com en www.eosta.com.