13
februari
2017
|
11:40
Europe/Amsterdam

Nature & More lanceert kurkuma in pillendoosjes op Fruit Logistica

Nature & More / Eosta heeft in Berlijn een campagne voor proactieve gezondheidszorg gelanceerd met de nieuwe productlijn Health Wonders. De lijn behelst een assortiment wortelgewassen met gezondheidsvoordelen, waaronder kurkuma en gember. Op de Fruit Logistica beurs ging de marketingcampagne van start waarin de communicatiestijl van “Big Pharma” op de hak wordt genomen. Er werden tientallen “pillendoosjes” met kurkuma en een authentiek ogende “bijsluiter” (waarin o.a. twee recepten) uitgedeeld.

Een zieke patiënt, een Amerikaanse pillendokter en een Chinese traditionele genezer fleurden de presentatie van Health Wonders op. In een vrolijke sketch werd “Petra Krankgeschrieben” gene-zen van haar verslaving aan de pillen van “Jeremy Pillbooster”, dankzij de kurkuma van “Dr Gin Seng”. De sketch eindigde ermee dat Volkert Engelsman, directeur van Eosta, een “Health Wonder Award” kreeg uitgereikt voor zijn bijdrage aan de volksgezondheid.

Engelsman was niet de enige ondernemer op de Fruit Logistica die het ludieke eerbetoon ontving. Talloze standhouders in groente en fruit kregen de drie acteurs op bezoek en werden bekroond met een trofee voor hun gezondheidsbevorderende werk. Achter de sketch school een serieuze boodschap: artsen en voedingswetenschappers erkennen immers breed dat het eten van meer groente en fruit een positief effect heeft op de volksgezondheid.

Volkert Engelsman licht na afloop toe: “We hebben ons lang laten voeden door de voedingsindustrie die niet geïnteresseerd was in onze gezondheid, en ons laten behandelen door de medische industrie die niet geïnteresseerd was in voeding. Ontwikkelde beschavingen weten echter al eeuwen dat gezondheid en voeding nauw samenhangen. Daarom hebben we besloten deze product-range te introduceren met de slogan “Terug naar je wortels”.

De kurkuma die Nature & More nu als Health Wonder op de markt brengt, biedt zowel volgens Aziatische tradities als volgens modern wetenschappelijk onderzoek gezondheidsvoordelen. Kur-kuma is de specerij die zorgt voor de gele kleur in kerrie. In PubMed, de online database van medischwetenschappelijke publicaties, staan duizenden onderzoeken naar de werking van kurkuma en curcumine (de belangrijkste werkzame stof).

Ook op de BioFach beurs in Nürnberg (15-18 februari) zal Eosta/Nature & More de Health Wonders onder de aandacht brengen in Hal 7, stand 625.