12
augustus
2014
|
14:25
Europe/Amsterdam

Nature & More verpakt als eerste op grote schaal in suikerriet

Als eerste grote handelsbedrijf is Nature & More, internationaal specialist in biologische groente en fruit, begonnen om op grote schaal nieuwe duurzame verpakkingen op basis van suikerrietafval te gebruiken. De verpakkingen zien eruit als fijn karton en verslaan de meeste andere duurzame materialen met gemak: ze zijn goed composteerbaar, 100% gentechvrij, gemaakt van afvalmateriaal, boomvriendelijk en plasticvrij. En het goede nieuws: het slaat aan!

Paul Hendriks, verpakkingsspecialist bij Nature & More, is een tevreden man: "Wij zijn samen met onze leveranciers twee jaar bezig geweest om de nieuwe verpakking te ontwikkelen. Inmiddels verkopen we al trostomaten, peren en physalis bessen in het nieuwe materiaal en onze klanten zijn heel tevreden over de eerste resultaten. Hiermee hebben we een grote stap gezet. Nog niemand anders doet dit!"

Het Franse Carrefour is een van de eerste supermarktketens die voor groente en fruit van Nature & More in de nieuwe verpakkingen heeft gekozen. Julie Mahmoun , product manager bij Carrefour : "Wij hebben een programma tegen verspilling en daarom is verpakking belangrijk voor Carrefour. We stimuleren onze leveranciers om hun ecologische voetafdruk te minimaliseren met recycling en met hernieuwbare of afvalmaterialen. De nieuwe Nature & More schaaltjes van suikerriet passen uitstekend in dit beleid en daarom hebben we ze gekozen voor onze biologische groente en fruit."

Nature & More vervangt nu de oude schaaltjes, labels en stickers geleidelijk door het nieuwe materiaal. De uitstraling is natuurlijk en past goed bij biologische producten, aldus Paul Hendriks. "Het is plasticvrij. Er wordt geen land voor ontgind. Het wordt gemaakt van afvalmateriaal dat anders milieuvervuilend verbrand zou worden. Wat wil je nog meer?"

Nature & More is the "trace & tell" system of Eosta, leading distributor of organic fruits and vegetables in Europe. With a code sticker on the product you can visit the organic grower online and find out more about his or her sustainable achievements. See also www.natureandmore.com and www.eosta.com.