11
april
2013
|
17:43
Europe/Amsterdam

Nature & More wint Sustainable Entrepreneurship Award 2013

Op woensdag 10 april heeft Nature & More tijdens een spectaculair gala in Wenen, Oostenrijk, de Sustainable Entrepreneurship Award 2013 gewonnen. Het internationale "trace & tell" transparantiesysteem voor biologische voeding werd door een gerenommeerde jury gekozen uit 260 deelnemers, uit 30 verschillende landen.

Volkert Engelsman, CEO en oprichter van Nature & More, is verguld met de prijs: "Zonder transparantie is er geen duurzaamheid mogelijk. Deze prijs bevestigt opnieuw dat we op de goede weg zitten met onze missie om de anonimiteit in de hedendaagse voedingsmarkt te doorbreken. Dit is een geweldige blijk van waardering, niet alleen voor ons maar ook voor onze biologische telers en klanten wereldwijd!”

Na het winnen van de Duitse ECOCARE award in 2012 is de SE Award de tweede prestigieuze prijs voor Nature & More binnen een jaar. Het motto van het SEA Gala 2013 luidde: “Duurzaamheid ligt in je handen”. Dat is precies waar Nature & More om draait, volgens Sustainability & Communications Manager Michaël Wilde, die de prijs in Wenen in ontvangst nam: "We willen duidelijk maken hoe groot de toewijding en inspanningen zijn van onze telers, jegens onze planeet en de mensen die erop wonen. Door middel van transparantie geven we consumenten de macht om een bewuste keuze te maken. Meer en meer mensen beseffen dat je met elke aankoop in de supermarkt een stem uitbrengt op de wereld die je jezelf wenst!"

Het Nature & More "trace & tell" systeem is vanaf 2004 ontwikkeld door Eosta, Europees marktleider in biologische groente en fruit. Nature & More producten dragen een "postzegel" met het portret van de teler en een driecijferige code. Hiermee kunnen consumenten alle duurzame prestaties van de teler online checken, via een geïntegreerd duurzaamheidsmodel, de zogenaamde "Duurzaamheidsbloem". Zie ook www.natureandmore.com.

De SEA prijsuitreiking werd op 10 april gehouden in Wenen, Oostenrijk. De Sustainable Entrepreneurship Award beloont bedrijven en individuen met een business model dat is gericht op het verbeteren van sociale, economische en ecologische problematiek, en dat aanstuurt op een duurzamer gebruik van bronnen. Meer informatie is te vinden op: www.se-award.org.

EINDE PERSBERICHT

Contact:
Nature & More - powered by Eosta: Michael Wilde, T +31 180 635500, M +31 6 20 535 063, michael.wilde@eosta.com,www.natureandmore.nl.

Images in high res:
www.natureandmore.com/pers