02
september
2021
|
12:24
Europe/Amsterdam

Product van de week: Biologische gember en kurkuma

Newsletter (2)

 

Hi, mijn naam is Aldo en samen met mijn team en een groep van ervaren boeren produceren wij biologische gember en kurkuma voor Nature & More. 

Laat me je iets vertellen over mijn grootvader. Jaren geleden ontmoette hij een landbouwadviseur die hem en mijn vader adviseerde om allerlei bestrijdingsmiddelen en kunstmest aan te schaffen; hij beloofde hem een betere oogst en een beter inkomen. Mijn vader was nog jong en wilde mijn grootvader helpen, dus hij kocht alle producten en bracht ze naar de boerderij van mijn opa. Een paar maanden later bezochten we mijn grootvader en vroegen hem ernaar. Hij antwoordde dat hij alles had gebruikt en dat het prima ging. Het gewas stond er mooi bij. Maar op zeker moment kwam mijn vader achter het huis ... en daar ontdekte hij alle zakken en tonnen met chemische middelen. Mijn grootvader had er niks van gebruikt. “Waarom heb je niks gebruikt van de producten die ik heb gekocht?" vroeg mijn vader. En mijn grootvader, 70 jaar oud, antwoordde: "Het zal de aarde schaden”. Mijn grootvader zag de aarde vanuit onze traditie als een persoon, als een levend wezen. Zo is onze boerderij altijd chemievrij gebleven. En toen mijn vader het bedrijf later overnam, werd het officieel biologisch.

Visit my farm: natureandmore.com - (code 695)