26
februari
2015
|
12:07
Europe/Amsterdam

Staatssecretaris Dijksma prijst Eosta en Save Our Soils

Sharon Dijksma, de Staatssecretaris van Economische Zaken en verantwoordelijk voor het landbouwbeleid, heeft haar waardering uitgesproken voor Eosta's transparantiesysteem Nature & More en voor de Save Our Soils campagne die door Eosta is opgezet. Ze deed dit in toespraken op de BioFach in Neurenberg en in een brief aan de Tweede Kamer.

Sharon Dijksma hield een toespraak op de BioFach, de grootste biologische beurs in de wereld, waar ze zei: "Eosta laat consumenten zien waar tropische vruchten vandaan komen. Wat is het verhaal achter de mango's van Zongo Adama uit Burkina Faso, of de mandarijnen van Adolfo in Peru? (...) Een groeiende en innovatieve biologische markt kan niet zonder import en export."

Dijksma onthulde ook het logo van de Save Our Soils campagne tijdens de BioFach. Ze besprak vervolgens het onderwerp bodems met Volkert Engelsman, directeur van Eosta en initiator van de Save Our Soils campagne.

In een brief aan de Tweede Kamer d.d. 20 januari 2015 gaf Dijksma reeds toelichting bij het Internationale Jaar van de Bodem. Ze stelt dat het verlies van bodems een grote internationale bedreiging is voor de voedselzekerheid.

Dijksma vestigt in de brief de aandacht op de Save our Soils campagne die is opgezet door Eosta. Ze verwijst specifiek naar de internationale conferentie die Eosta organiseert van 26-29 juni, samen met Earth Charter: Celebrating Soil! Celebrating Life! Zie ook www.saveoursoils.com.

De centrale boodschap van Save Our Soils is dat consumenten kunnen helpen om bodems te redden, door te kiezen voor biologische landbouw. In een persoonlijke voetnoot zei Dijksma tijdens de BioFach: "Wij eten thuis ook biologisch, vooral nu we opgroeiende kinderen hebben.”

De Internationale campagne Save Our Soils, geïnitieerd door Eosta/Nature & More, wordt gesteund door de FAO en telt meer dan 120 partners. In 2015 viert Eosta haar 25-jarig bestaan.