11
december
2014
|
15:15
Europe/Amsterdam

"Trots dat mensen kunnen zien dat het van mij is"

Louis Ruissen, biologisch-dynamisch appelteler in de Betuwe, is trots. Eindelijk krijgen de Europese consumenten die zijn appels eten, te zien wie de teler erachter is. Afgelopen dinsdag nam Ruissen de eerste doos van Nature & More in ontvangst, waarop zijn portret te zien is. Met de code 621 kunnen consumenten uitgebreide informatie over zijn boomgaard vinden op www.natureandmore.com.

De appels van Louis Ruissen krijgen een gezicht

Ricardo Montoya, productmanager bij Eosta, overhandigde dinsdag de eerste gepersonaliseerde doos met appels aan Louis Ruissen. Montoya: "Louis heeft een prachtige biologisch-dynamische boomgaard die hij al 15 jaar biologisch bewerkt. Zijn boomgaarden zijn springlevend en dat proef je in zijn appels. Zo mooi als zijn Santana's zijn, dat zie je nergens anders, het zijn echte Kerst-appels!"

Louis Ruissen legt uit waarom het zo belangrijk is om zijn productie persoonlijk te maken: "Bomen en telers zijn geen objecten of productiefactoren, maar levende wezens. In de supermarkt is ons fruit volstrekt anoniem, daarom ben ik blij dat je op de dozen van Nature & More nog kunt zien waar mijn mooie appels vandaan komen. Ik ben er trots op dat mensen kunnen zien dat ze van mij komen."