25
november
2021
|
15:55
Europe/Amsterdam

Vooruitblik: druiven uit het zuiden

DSC09198

 

Samen met Robert van Melle, onze productmanager druiven, kijken we vooruit naar het naderende druivenseizoen. Robert is pas geleden in Zuid-Afrika bij onze biologische telers op bezoek geweest om te kijken hoe de druivenranken erbij stond en is thuisgekomen met goed nieuws.

Robert, hoe was je reis en wat heb je gezien in Zuid-Afrika?
We hebben een fantastische reis gehad en optimistische telers gesproken. In tegenstelling tot voorgaande jaren hebben ze dit jaar geen last van droogte of teveel neerslag, de weersomstandigheden hebben meegewerkt. Dus ze verwachten een mooie oogst van goede kwaliteit.”

Wanneer verwacht je de aankomst van de druiven?
In week 50, net voor de Kerst, komen de druiven binnen. We kijken uit naar prachtige variëteiten zoals Sweet Globe, Early Sweet, Evans Delight en speciaal voor de natuurvoedingssector Red Glob mét pit uit Peru.”

Zijn er nog interessante ontwikkelingen in Zuid-Afrika?
"Zeker, onze telers Lushof (code 690 op Nature & More) en Carpe Diem (code 220 op Nature & More)  zijn goed aan de weg aan het timmeren. Ze hebben plannen om uit te breiden met meer areaal en nieuwe variëteiten, dus dat belooft veel goeds."

Is er nog iets wat je wilt vertellen?
"Jazeker! We krijgen dit jaar voor de 2e keer druiven uit Peru, Red Globe, een schitterende druif mét pit, van onze teler Jan Bernard die zowel ecologisch als sociaal heel goed bezig is, iemand met groen bloed in zijn aderen. Echt een druif voor natuurvoedingsklanten die smaak en levenskracht belangrijk vinden. Met code 120 op Nature & More kun je meer zien van zijn mooie veelzijdige onderneming." 

Meer weten over het druivenaanbod in week 50/51? Neem contact op met uw Eosta accountmanager!