download
Newsletter (12)
30
maart
2023
|
20:11
Europe/Amsterdam

We moeten meer werk maken van biodiversiteit!

Knipsel

 

Dat we aan de slag moeten met biodiversiteit is geen verrassing. MVO Nederland heeft 'Aan de slag' ontwikkeld, een praktisch stappenplan om biodiversiteit te bevorderen. Het plan helpt u uw impact op ecosystemen en biodiversiteit in kaart te brengen en te verminderen. Klik hier voor het stappenplan.

Bij Eosta is biodiversiteit een van de bloembladen van de duurzaamheidsbloem. De duurzaamheidsbloem is een raamwerk om de duurzaamheidsimpact van een organisatie of productieproces te monitoren, beheren, vermarkten en te gelde te maken. Dit omvat effecten op zowel natuurlijk als sociaal kapitaal. De Bloem kan worden gebruikt om de duurzame ontwikkeling van een organisatie in de tijd te volgen. Eosta gebruikt de Bloem om de duurzaamheidsprestaties van haar telers te beoordelen en te communiceren. Elk van de zeven bloemblaadjes staat voor een vitaal aspect van de totale milieu- en sociale impact: drie voor sociaal kapitaal, vier voor natuurlijk kapitaal. De duurzaamheidsbloem wijst de weg naar een duurzaam voedselsysteem en een groene en eerlijke economie - waar ecologie en economie elkaar ontmoeten.

Biodiversiteit, dat verwijst naar het aantal soorten planten, dieren en micro-organismen (en hun interactie), is cruciaal voor een gezond en productief ecosysteem. Gezonde habitats bestaan uit talrijke soorten, wat de bestuiving verbetert, de bodemerosie vermindert, fungeert als natuurlijke verdelger van ongedierte en de mest in weilanden afbreekt. Bovendien leidt een grote biodiversiteit tot een actiever bodemleven en is een gezond ecosysteem beter bestand tegen veranderingen in het milieu.

Hoofdthema's:

  • Planten soorten
  • Diersoorten
  • Braakland
  • Gebruik van chemicaliën
  • GGO-vrij
  • Natuurlijke habitats

Lees meer: https://www.natureandmore.com/en/about-us/sustainability-flower