16
juni
2015
|
13:43
Europe/Amsterdam

Julia Roberts vraagt ons te helpen: Save Our Soils

"Wanneer u dit heeft gelezen, zijn er weer 9.378 m2 vruchtbare aarde verwoest. Help Save Our Soils." Julia Robert kijkt bezorgd in de camera terwijl ze het bordje met deze tekst ophoudt. Julia is de meest recente beroemdheid in een rijtje VIPs dat steun betuigt aan het Save Our Soils initiatief. De Dalai Lama, Desmond Tutu, activiste Vandana Shiva, natuurbeschermer Douglas Tompkins en vele anderen gingen haar voor. Meerdere van hen zullen spreken op het Celebrating Soil! Celebrating Life! congres op 26 en 27 juni in Amsterdam.

Celebrities worden Soilebrities

Save Our Soils wil consumenten informeren over de noodzaak om te stoppen met onverantwoorde landbouwpraktijken en het verlies van vruchtbare bodems tegen te gaan. Op dit moment gaan wereldwijd 30 voetbalvelden aan landbouwgrond per minuut verloren.

Onlangs lanceerde Save Our Soils de "I like organic" campagne die consumenten aanspoort om biologisch te eten teneinde bodems te redden. Men kan ook online meedoen door het Save Our Soils Facebook of de campagnewebsite www.saveoursoils.com te 'liken'. Elke ‘like’ maakt € 5,- vrij uit het Save Our Soils Fonds, waarmee 500m² vruchtbare bodem kan worden gered. Door haar foto te delen spoort Julia Roberts consumenten aan om mee te doen en te kiezen voor biologisch.

Het Celebrating Soil! Celebrating Life! congres, dat over tien dagen plaatsvindt in Amsterdam, biedt de inhoudelijke verdieping bij het thema. Koninklijke gasten, natuurbeschermers, kopstukken uit het bedrijfsleven en spirituele leiders slaan in Amsterdam de handen ineen. Onder de sprekers zijn onder meer Vandana Shiva, Douglas Tompkins, Prinses Irene en vele anderen. Kijk voor het complete programma op: www.celebratingsoil.com.

Ondernemer Volkert Engelsman, CEO van Nature & More / Eosta, is de initiator van de Save Our Soils campagne en het congres. Hij licht toe: “We willen boeren wereldwijd ondersteunen bij de ontwikkeling van duurzame landbouwmethoden en de instandhouding van bodemvruchtbaarheid. Tegelijk willen we consumenten wereldwijd aansporen om meer biologisch te eten en zich bewust te zijn van de manier waarop eten geproduceerd wordt. Er kan immers geen duurzaamheid bestaan zonder transparantie. We moeten onze bodems redden, voor ons eigen welzijn en toekomstige generaties.”

Het Celebrating Soil! Celebrating Life! congres wordt georganiseerd door Nature & More / Eosta, met steun van de FAO en IFOAM Organic International, in het kader van het International Year of Soils. Toegang tot het congres is gratis: een gebaar van Nature & More / Eosta dat haar 25-jarig bestaan viert als Europa's leidende en meest innovatieve distributeur van verse biologische groenten en fruit.

EIND PERSBERICHT

Mededeling aan redacties: het congres is inmiddels volgeboekt, we bewaren de laatste plaatsen voor media en journalisten.

Contact voor meer info en beeld:

Eosta / Nature & More - Michael Wilde

T: +31 (0)180 63 55 63

M: +31 (0)6 20535063

E: michael.wilde@eosta.com