12
januari
2016
|
10:21
Europe/Amsterdam

Koningin Máxima feliciteert Eosta met excellent ondernemerschap

Persbericht, Waddinxveen, 12 januari 2016 - 2016 is goed begonnen voor Eosta: de internationale distributeur van biologische groente en fruit werd genomineerd voor twee ondernemersprijzen, namelijk de Ondernemersprijs Midden-Holland (11 januari) en de Tuinbouwondernemersprijs (6 januari). In de ceremonie op 6 januari feliciteerde koningin Máxima de oprichter van Eosta, Volkert Engelsman, en sprak haar waardering voor biologische voeding uit.

De jury van de Ondernemersprijs Midden-Holland nomineerde Eosta voor 25 jaar change leadership in de internationale voedselhandel. Volgens juryvoorzitter Nicole Stigter heeft Eosta zich in die tijd ontwikkeld tot "een laboratorium van innovatie in de sector." Een week eerder was koningin Máxima aanwezig bij de uitreiking van de Tuinbouwondernemersprijs, waarbij ze Volkert Engelsman complimenteerde met de manier waarop Eosta innovatie, duurzaamheid en ondernemerschap combineert met het oog op een toekomstbestendige sector.

Overtuiging

Directeur Volkert Engelsman, die Eosta in 1990 samen met een studievriend oprichtte, reageert: "We hebben altijd geloofd in ons motto “where ecology meets economy”. Het is een eer voor ons allemaal om deze erkenning te krijgen voor onze inspanningen om de wereld een stapje te verbeteren, om de werkelijke kosten van voedselproductie transparant te maken, en om telers te helpen met het vermarkten van hun inspanningen voor mens en planeet.”

25 jaar first to market

Sinds de oprichting in 1990 is Eosta vaak in het nieuws geweest omdat het bedrijf innovaties op het gebied van voedselproductie, duurzaamheid en transparantie als eerst naar de winkelvloer bracht. Enkele voorbeelden: Eosta was het eerste bedrijf dat zijn complete assortiment gecertificeerd klimaatneutraal kon aanbieden (2008) en ontwikkelde het Nature & More transparantiesysteem dat nog steeds uniek in zijn soort is. Meer recent heeft Eosta de internationale bodemcampagne Save Our Soils opgezet, die steun kreeg van meer dan 200 NGO’s en VIP’s waaronder de Dalai Lama, Desmond Tutu en Julia Roberts.

Nature & More is het "trace & tell" merk van Eosta, Europees marktleider in verse biologische groente en fruit, met een specialisatie in overzees fruit en Nederlands kasproduct. Meer informatie is te vinden op www.natureandmore.nl and www.eosta.nl.

EINDE PERSBERICHT

Contactpersoon voor meer info en beeld:

Eosta / Nature & More - Michaël Wilde

T: +31 (0)180 63 55 63

M: +31 (0)6 20535063