02
februari
2016
|
16:03
Europe/Amsterdam

Nature & More presenteert True Cost of Food en productinnovaties op beurzen

Waddinxveen, 1 feb 2016 - Op de internationale vakbeurzen Fruit Logistica en BioFach in de eerste helft van februari presenteert Nature & More/Eosta haar nieuwe campagne The True Cost of Food en verschillende kleinere en grotere innovaties, waaronder een project dat de veredeling en vermarkting van zaadvaste rassen ondersteunt. Drie highlights:

Tropical Wonder Bar en duurzame verpakkingen
Voor veel consumenten is er nog een wereld aan exotisch fruit te ontdekken. Nature & More introduceert daarom de Tropical Wonder Bar. Dit kleurrijke schapdisplay inclusief infokaartjes laat consumenten op een laagdrempelige manier kennismaken met biologische exotische fruitsoorten. Bovendien presenteert Nature & More nieuwe milieuvriendelijke suikerrietverpakkingen voor biologische vanillestokjes en vers bio citroengras.

Kansen voor zaadvaste rassen
Nature & More / Eosta heeft in samenwerking met het Louis Bolk Instituut het project "Kansen voor zaadvaste rassen" opgezet. Nature & More wil hiermee de veredeling van zaadvaste rassen ondersteunen en neemt stelling tegen octrooien op plantenrassen en planteneigenschappen. "Het doel is om in 2016/2017 de eerste biologische tomaten en paprika's op basis van zaadvaste rassen in de markt te zetten", aldus Commercieel Directeur Gert Kögeler.

The True Cost of Food
In januari lanceerde Nature & More het True Cost of Food initiatief. Voedselprijzen moeten de ware kosten van voedselproductie weergeven, inclusief verborgen sociale en milieukosten. Nature & More gaat daarom het voordeel van biologische ten opzichte van gangbare producten tonen op de winkelvloer. De cijfers van de campagne zijn gebaseerd op rapporten van de FAO. Op de beurs zullen Zweedse wetenschappers een praktische toepassing van de True Cost of Food demonstreren in de vorm van de recent ontwikkelde NutriCost scanner.

Praktisch
Nature & More / Eosta staat op de Fruit Logistica (www.fruitlogistica.de) in Berlijn van 3 - 5 februari, Hal 3.2, Stand C 07.
Nature & More / Eosta staat op de Biofach (www.biofach.com) in Nürnberg van 10 – 13 februari, Hal 7, Stand 625.

EINDE PERSBERICHT

Voor interviewafspraken, info en beeld:
Eosta / Nature & More - Michaël Wilde
T: +31 (0)180 63 55 63
M: +31 (0)6 20535063
E: michael.wilde@eosta.com