04
januari
2024
|
18:18
Europe/Amsterdam

Actuele invloed van oorlog Gaza en stormen op onze biolologische fruit-leveringen uit Afrika en Azie

News

 

Situatie druiven aankomsten dit weekend 
De recente stormen, in Europa als storm Henk en storm Gerrit genoemd, net als twee van onze collega's, hebben een significante op de aanvoer van onze biologische druiven uit Zuid-Afrika. De druiven zijn 2 weken later gekomen als verwacht. De stormen die ook rond de Canarische Eilanden woedde, hebben daar een directe vertraging veroorzaakt in de aanvoer van onze Zuid-Afrikaanse biologische druiven. De druiven komen vandaag aan, maar hadden er al tijdens de kerst moeten zijn. 

Druiven leveringen komende weken 
In de haven van Kaapstad staan nu 2 boten al meer dan 2 weken vol geladen met fruit, maar ze kunnen de haven niet uit vanwege de stormen aldaar. Maar ook kunnen schepen de haven niet binnen komen en zijn er problemen met het laden van boten. Dit betekent dat er de komende 2- 3 weken aanzienlijk minder druiven zullen komen. 

Avocado's en Gember aanvoeren vertraagd 
Onze avocado's uit Oost-Afrika en de gember uit China ondervinden ook serieuze vertragingen. De toenemende spanningen en conflicten, zoals de situatie in Gaza, hebben geleid tot aanvallen op schepen. Dit heeft veel rederijen doen besluiten om deze routes te vermijden, wat een bijkomende uitdaging vormt in onze bevoorradingsketen. 

Flexibiliteit en Veerkracht 
Bij Eosta BV zijn we ons bewust van de wisselvalligheid van de natuur en de wereldpolitiek. We blijven toegewijd aan het overwinnen van deze uitdagingen en het handhaven van onze belofte om kwaliteitsproducten aan onze klanten te leveren. Onze accountmanagers delen de situatie met de klanten en proberen er op voor te sorteren. Wilt u aanvullende informatie over de vertragingen en mogelijke oplossingen: Neem contact op met uw accountmanager, die dit samen met onze Forwardings-afdeling kan beantwoorden.