16
februari
2024
|
07:00
Europe/Amsterdam

De Koningin onder de exotische vruchten

Verbreed je biologische assortiment!

The Queen among exotic fruits

 

De Mangistan, ook bekend als Mangosteen, komt oorspronkelijk uit Indonesië. De schil van een rijpe vrucht heeft een donkerpaarse kleur, het vruchtvlees is helderwit en zacht. De vrucht heeft ongeveer de grootte van een kleine mandarijn.  

De smaak van een Mangistan doet denken aan een frisse mix uit sinaasappel, perzik, ananas en abrikoos. Een absoluut pluspunt is de enorme hoeveelheid antioxidanten, calcium en vitamine C. Een Mangistan kan je makkelijk uit de hand eten, het vruchtvlees is in keurige partjes onderverdeeld. De vrucht heeft een korte houdbaarheid, maximaal 2 dagen op de fruitschaal en bij voorkeur op een koele plek.  

Wij importeren al jaren Bio Mangistan van onze teler Juan Matas in Colombia. De ouders van Juan, die van oorsprong hoveniers zijn, zijn begin van deze eeuw begonnen met het telen van fruit. Al snel maakten zij kennis met de Mangistan waarin zij zich sindsdien specialiseerden. Juan Matas heeft 80 medewerkers en is uitgegroeid tot de grootste Mangistan producent van Colombia.  

Bent u nieuwsgierig geworden naar deze mooie en heerlijke exoot om uw biologisch assortiment te verbreden, vraag het uw accountmanager! 

The Queen among exotic fruits