04
januari
2024
|
18:19
Europe/Amsterdam

Duurzaam verpakte Blauwe Bessen uit Chili

Blueberries Chili (1)

 

De laatste jaren is de verkoop van Blauwe Bessen geëxplodeerd... samen met de irritante hoeveelheid plastic doosjes waarin ze worden verkocht. Wij van Eosta bieden plasticvrije verpakkingsalternatieven voor bosbessen. Laten we de bessen plasticvrij maken!

Paul Hendriks, Eosta's innovatieve verpakkingsmanager die eerder de aandacht van de internationale media trok met Natural Branding (lasermarkering), karton van suikerrietafvalmateriaal en andere duurzame verpakkingsinnovaties, zet zich in om de blauwe bessen plasticvrij te maken. Zijn credo: "De meest duurzame verpakking is geen verpakking." Eosta heeft verschillende plasticvrije verpakkingsopties voor de bessen.

Plasticvrije bessen #1: suikerriet kartonnen punnet
Waarom in plastic verpakken als je ook een duurzame kartonnen verpakking kunt gebruiken? Eosta biedt punnets van suikerrietkarton voor 125/200 gram. Er passen precies acht/zes bakjes in een platte doos, dus dat ziet er geweldig uit.

Knipsel

 

 

 

 

Plasticvrije bessen #2: de shakers
Eosta heeft twee soorten shakers beschikbaar (bekers gemaakt van suikerrietafvalkarton) om bessen in te doen, één die volledig plasticvrij is en één met een transparant bioplastic venster. Deze verpakking is ook geschikt voor de "to-go" markt.

 

Plasticvrije bessen #3: de radicale oplossing
Waarom verpakken als je het kunt vermijden? Sommige van Eosta's klanten in Duitsland op het gebied van natuurvoeding kopen de bessen in bulk en bieden ze onverpakt aan in de winkel. De consument doet de bessen in een papieren zak of een bakje naar keuze.

Nature & More bessentelers
Wil je meer weten over onze biologische blauwe bessen? Kijk dan op de Nature & More pagina van teler Andres, die bessen teelt op regenwater.