24
augustus
2023
|
17:01
Europe/Amsterdam

Eosta Fairtrade gecertificeerd, let's (fair)trade

Grapefruit (3)

 

Margit Houtman, afdeling Quality Assurance bij Eosta: "We zijn er trots op te kunnen melden dat Eosta nu officieel Fairtrade gecertificeerd is en dus in de positie is om met Fairtrade gecertificeerde producten te werken bij zowel u als klant en leverancier. We hebben een officiële licentie om te kunnen verhandelen".

Wat is Fairtrade?
Fairtrade verandert de manier waarop handel werkt door middel van betere prijzen, fatsoenlijke arbeidsomstandigheden en een eerlijkere deal voor boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden. De aanpak van Fairtrade stelt boeren en arbeiders in staat om meer controle over hun leven te hebben en te beslissen hoe ze in hun toekomst investeren. Fairtrade ondersteunt en daagt bedrijven en overheden uit en verbindt boeren en arbeiders met de mensen die hun producten kopen. Het draait allemaal om eerlijke handel.

Door voor Fairtrade te kiezen, kunnen mensen verandering creëren door hun dagelijkse handelingen. Een Fairtrade product betekent dat producenten en bedrijven voldoen aan internationaal overeengekomen normen die onafhankelijk gecertificeerd zijn. Boeren en arbeiders hebben een sterke stem op elk niveau van Fairtrade, van hoe ze investeren in en hun lokale organisaties leiden tot het hebben van een gelijke stem in de wereldwijde besluitvorming van Fairtrade. (bron Fairtrade)

Neem contact op met je Eosta-accountmanager of rechtstreeks met Margit voor meer informatie.

Grapefruit (2)