04
januari
2024
|
18:20
Europe/Amsterdam

Meet the team | Margit Houtman

Fruit Logistica (8)

 

Maak kennis met onze collega Margit, onze Compliance Specialist.

Mijn naam is Margit Houtman. Sinds september 2021 werk ik bij Eosta als Compliance Specialist. Dat is alweer 2 jaar maar die eerste dag lijkt nog maar kort geleden. Komend vanuit een heel klein bedrijf met een focus op 1 product, waren de eerste dagen best overweldigend - zoveel collega's, producten, operations, klanten, leveranciers - maar ook heel leuk en dynamisch.

Als Compliance Specialist zorg ik ervoor dat elke leverancier alle vereiste documentatie heeft die de markt vraagt. Denk hierbij aan certificaten, info over pesticide- en kunstmestgebruik, analyserapporten, veldgegevens; maar ook duurzaamheidsgegevens zoals watergebruik en CO2-uitstoot. Ik zorg ook voor de afhandeling van waarnemingen van bestrijdingsmiddelenresiduen. Wat ik leuk vind aan deze baan is het contact met heel verschillende leveranciers; zo kan ik 's ochtends aan de telefoon zitten met een gemberleverancier uit China en 's middags met een witlofkweker uit de Alblasserwaard.

Ik ben er trots op dat we vorig jaar de Fairtrade certificering hebben behaald en nu bezig zijn met het verhandelen van Fairtrade gember, limoenen en physalis.

Daarnaast is het prettig werken bij Eosta, met leuke collega's in een ruim en licht gebouw. En ja, ook in deze baan is er af en toe een blunder. Kapitaalblunders kan ik gelukkig niet noemen, maar ik heb wel een keer een leverancier verkeerd aangemeld bij een klant, waardoor de zoete aardappelen de volgende dag niet weg konden. Gelukkig zijn dat soort dingen vaak met een paar telefoontjes op te lossen.

De keuze om bij Eosta te gaan werken was niet toevallig, maar had te maken met het DNA van het bedrijf. Niet alleen focus op groei en winst, maar ook op het verantwoord omgaan met deze planeet. Een 100% biologische handel als uitgangspunt maar daarnaast op zoek naar wat er nog meer verbeterd kan worden. En natuurlijk is het een pluspunt om dagelijks toegang te hebben tot een grote verscheidenheid aan groenten en fruit.

Zelf pak ik graag een passievrucht of sinaasappel van de fruitschaal. Thuis neem ik graag de tijd om te koken, vooral in het weekend. Indiase en Italiaanse gerechten zijn mijn favorieten. Iets wat veel van mijn collega's waarschijnlijk niet weten: in mijn vrije tijd houd ik van urbexing - het bezoeken en fotograferen van oude en vervallen gebouwen. Soms best spannend (want niet altijd helemaal legaal en je moet altijd voorzichtig zijn vanwege de staat van de gebouwen) maar het levert altijd prachtige beelden op.

Margit wil graag Gregory, accountmanager Frankrijk, voorstellen in de volgende nieuwsbrief. 
Bedankt voor je tijd Margit!

Written by: Monique Mooij