03
april
2024
|
13:01
Europe/Amsterdam

Onderzoeksproject duurzame avocado teelt

Visit Kenya nl

 

Binnen het project FORQLAB werken master en bachelor studenten van vier groene hogescholen samen aan een serie afstudeeropdrachten over food loss/waste en food quality in de Keniaanse avocado waardeketen. 

In de afstudeeropdrachten nemen studenten, docenten en partners uit het onderwijs en werkveld de avocadoteelt in zowel Midden- als West-Kenia onder de loep. De studenten gaan op zoek naar technische  en institutionele oplossingen in de hele keten van de avocado’s om de huidige uitval tot een minimum te beperken. Nu gaat nog veel na de oogst verloren. Dat is zonde. Ook de kwaliteit van de avocado’s moet omhoog. 

Master studenten van Hogeschool van Hall Larenstein kwamen op bezoek bij Eosta om informatie in te winnen over het voorkomen van foodwaste bij de import en verkoop van biologische Keniaanse avocado. Eosta minimaliseert foodwaste door avocado’s op verschillende rijpheid stadiums te verkopen; van hardgroen tot getriggerd en gerijpt. Eventuele uitval wordt voor olie gebruikt. 

Ook hebben we het gehad over transport, verpakkingen, control atmosfeer, kwaliteit en rijpheidstadiums in Kenia. Verder over lab testen, het belang van de droge stof en voedingstoffen in avocado's en het Felix apparaat dat in no time het gehalte droge stof in een avocado meet. 

 Bericht van een student: 

 “I thank you for the insightful orientation you gave us. Personally I came out a better person than I came in” 

FORQLAB 2
FORQLAB 3