16
februari
2024
|
07:00
Europe/Amsterdam

Uitdagingen te midden van veelbelovende vooruitzichten in het komende Citrus seizoen

Kickstart uw Citrus reis met ons!

Citrus news

 

Nu het komende importseizoen van Citrusvruchten langzaam nadert, kijken de belanghebbenden in de sector vol verwachting uit naar wat hen te wachten staat. Naast deze opwinding zijn er echter ook uitdagingen, zoals de toegenomen bemonstering door de Europese Unie.    

De heropening van de markt van de Europese Unie voor de export van Citrusvruchten uit Argentinië heeft de industrie een gevoel van optimisme gegeven. De samenwerking met Argentijnse exporteurs biedt veelbelovende mogelijkheden, vooral door de betrokkenheid van verschillende familiebedrijven uit Tucuman. Toch wordt dit optimisme getemperd door de realiteit van de verscherpte controles en bemonsteringsprocedures die de Europese Unie oplegt aan Zuid-Afrikaanse citrusvruchten. De toegenomen bemonstering kan leiden tot vertragingen in verzendingen, wat gevolgen heeft voor de versheid en houdbaarheid van Biologische Citrusvruchten.    

Naast hindernissen door regelgeving heeft de industrie te maken met onzekerheid over de Citrus oogst in belangrijke producerende regio's. Verwacht wordt dat de Citrus oogst in Zuid-Afrika goed zal zijn, wat hoop geeft op een grote citroen- en sinaasappelopbrengst. In Peru maakt men zich echter zorgen over de mogelijke gevolgen van El Niño voor de Citrus oogst, waardoor zorgvuldige monitoring en noodplannen nodig zijn.    

De aanhoudende droogte in Spanje vormt een grote bedreiging voor de Citrus productie, met het vooruitzicht van verminderde opbrengsten in de komende seizoenen, is een snelle start van het invoerseizoen te verwachten. Voldoende regenval is cruciaal om de gevolgen van de droogte te verzachten.    

Nu we de eerste aanwijzingen van onze telers krijgen, horen we graag wat jullie plannen zijn voor het komende seizoen! We raden je aan om contact op te nemen met je toegewijde Eosta-accountmanager. Neem vandaag nog contact op om uw reis naar uw citrusvruchten met ons te beginnen! 

2