07
maart
2022
|
14:03
Europe/Amsterdam

Uitnodiging: verneem de laatste ontwikkelingen rond True Cost Accounting in Duitsland

Miniflyer True Cost AppelsDEHR

 

Aanstaande donderdag 10 maart organiseert het Duitse ministerie van Landbouw en Voeding een Nationale Dialoog in het kader van de UN Food Systems Summit, over True Cost Accounting. Titel: “Samen duurzaam eten: Wat zijn de ware kosten van onze voeding?”  Hierbij wordt het gloednieuwe Handboek True Cost Accounting voor Landbouw en Voeding gepresenteerd. Diverse ondernemers, wetenschappers en beleidsmakers spreken bij het evenement, waaronder Volkert Engelsman, CEO van Eosta. U bent van harte uitgenodigd deze (Duitstalige) livestream bij te wonen.

Na een inleiding in True Cost Accounting en voorbeelden uit de praktijk van Eosta, HiPP en GLS Bank zullen discussierondes plaatsvinden over drie onderwerpen: TCA vanuit ondernemersperspectief, TCA in de financiële wereld en de toekomst van True Cost Accounting. Naast Volkert Engelsman spreken ook o.a. staatsecretaris Dr. Ophelia Nick, Dr. Tobias Gaugler van Universiteit Augsburg, Markus Wolter van Misereor, Hubertus Doms van HiPP en Dr. Laura Mervelskemper van GLS bank.

Meer info en een aanmeldingslink voor de UNFSS Duitse Nationale Dialoog vindt u hier: 
https://tca2f.org/.

De LiveStream (Duits is de voertaal) kunt u op 10 maart (13.00-15.30 uur) hier bekijken: 
https://ble-live.de/kalender/10032022-2/

Achtergrond: 
Na de VN Food Systems Summit (UNFSS)  in najaar 2021 zijn er wereldwijd  Nationale Dialogen opgestart om de verduurzaming van het voedselsysteem te versnellen. True Cost Accounting is daarbij een belangrijk onderwerp. True Cost Accounting is een nieuwe methode om de werkelijke kosten van een product of dienst zichtbaar te maken, inclusief de natuurlijke en sociale omgeving waarin een onderneming opereert. Eosta lanceerde al in 2017 de TCA-campagne “The True Cost of Food”.