14
december
2023
|
16:50
Europe/Amsterdam

Update: Biologisch Druivenseizoen 2023-2024 gaat van start!

Mango (2)

 

Koen: “De druiven komen deze week aan, net voor Kerstmis. We kijken uit naar mooie pitloze witte varianten zoals Early Sweet, Prime en Autumn Crisp en rood/zwarte varianten zoals Evans Delight, Autumn Royal en Melody.” 

Samen met Koen van Velthoven, productmanager Druiven en Citrus, kijken we naar het komende druivenseizoen. Koen heeft dagelijks contact met onze biologische telers in Zuid-Afrika om te zien hoe de gewassen zich ontwikkelen. Terwijl we ons voorbereiden op het komende biologische druivenseizoen, willen we graag belangrijke informatie met je delen om je te helpen het maximale uit het aanbod van dit seizoen uit Zuid-Afrika te halen.

Vooruit plannen kan een significant verschil maken in het succes van de handel. Gegarandeerde aanvoer: Door vooruit te plannen, verzeker je jezelf van een consistente en betrouwbare aanvoer van kwalitatief hoogwaardige biologische druiven. Te laat plannen kan ervoor zorgen dat je moet zoeken vanwege de beperkte beschikbaarheid.

Belangrijke informatie over het komende seizoen:

  • Variëteiten: We bieden een breed scala aan druivensoorten om tegemoet te komen aan de verschillende consumentenvoorkeuren. 
  • Oogstperiode: Het seizoen begint meestal in november in het noordelijke deel van Zuid-Afrika en loopt tot eind februari, begin maart waar we het seizoen afsluiten met de Westkaap telers. 
  • Certificeringen: Onze druiven zijn biologisch gecertificeerd en voldoen aan de hoogste normen voor duurzaamheid en landbouw zonder pesticiden.
  • Verpakkingen op maat!

Verpakking
We bieden verpakkingsmogelijkheden op maat om te voldoen aan uw specifieke behoeften. We zijn verheugd om voor het druivenseizoen van dit jaar een belangrijke update van onze verpakkingsopties met u te delen. In onze voortdurende strijd om het gebruik van plastic te verminderen en onze producten aantrekkelijker te maken in de winkels, hebben we besloten om papieren zakken met handvatten te introduceren voor het verpakken van onze druiven, die elk gevuld precies 400 gram wegen. Deze zakken worden gelabeld bij de leverancier of hier in Nederland. Onze ervaring heeft geleerd dat een dergelijke verpakking niet alleen in lijn is met onze duurzaamheidsdoelstellingen, maar ook meer consumenten aantrekt en resulteert in betere verkopen. Wij geloven dat deze verandering een stap voorwaarts is in ons streven naar verantwoordelijkheid voor het milieu en tegelijkertijd tegemoet komt aan de voorkeuren van onze bewuste consumenten.

Grapes Hit (6)

 

 

 

 

 

 

Neem nu actie voor een succesvol seizoen: Om er zeker van te zijn dat je toegang hebt tot de beste biologische druiven uit Zuid-Afrika en Peru, raden we je sterk aan om nu je inkoopstrategie te plannen. Ons team staat klaar om nauw samen te werken om een oplossing op maat te maken die aansluit bij jouw behoeften en voorkeuren.

Koen, kun je ons een update geven van de telers over de weersomstandigheden die de groei en de smaak van de druiven kunnen beïnvloeden?
Koen: "In tegenstelling tot voorgaande jaren hebben ze dit jaar geen last gehad van droogte of te veel neerslag, de weersomstandigheden zijn goed geweest. Ze verwachten dus een mooie oogst van goede kwaliteit."

Wanneer verwachten jullie de aankomst van de druiven? 
Koen: “De druiven komen deze week aan, net voor Kerstmis. We kijken uit naar mooie pitloze witte varianten zoals Early Sweet, Prime en Autumn Crisp en rood/zwarte varianten zoals Evans Delight, Autumn Royal en Melody.” 

Nog interessante ontwikkelingen in Zuid-Afrika? 
Koen: “Zeker, onze telers Orex en Carpe Diem (code 220 op Nature & More) doen geweldig werk. Ze hebben plannen om uit te breiden met meer hectares en zij planten nieuwe variëteiten”.  Met deze variëteiten kunnen we het seizoen verlengen. Klanten zullen enthousiast worden van hun geweldige smaak en aantrekkelijke uiterlijk.

Neem contact op met uw Eosta accountmanager om uw wensen te bespreken en uw voorraad biologische druiven van topkwaliteit voor het komende seizoen veilig te stellen. Samen kunnen we dit seizoen tot een daverend succes maken.