27
april
2023
|
22:28
Europe/Amsterdam

Bio Zoete Aardappel - update seizoen overzee

sweet potatoe

 

Het seizoen van de Europese zoete aardappel loopt op z’n einde. Graag informeren wij u over ons overzee seizoen.  

Eosta heeft productie van biologische Zoete Aardappelen in Brazilië en de USA vastgelegd. Omdat de kwaliteit van goede biologische zoete aardappels bij producenten in een aantal Europese landen toch sneller afnam dan verwacht en ook de kwantiteiten niet meer groot zijn, heeft Eosta besloten dit eerder te importeren. Hierbij een overzicht: 

USA 

Parallel hebben we ook product uit North Carolina in de USA geprogrammeerd. Verwachting is dat wij dit vanaf week 18 beschikbaar hebben voor verkoop. De variëteit uit de USA is het beschermde ras Covington. Deze zoete aardappel heeft een wat rozige schil, maar is qua vleeskleur oranje.  

Brazilië 

Vanaf week 19 heeft Eosta biologische zoete aardappels uit Brazilië beschikbaar. De variëteit is  Beure Beauregard. De Beure Beauregard heeft oranje knolvlees, een gezonde en krachtige groei en is in principe jaarrond beschikbaar. 

De productie vindt plaats in een milieubeschermingsgebied in Goiânia, Goiás, in het hart van Brazilië. Hoewel er een specialisatie is op biologische zoete aardappelen, worden ook broccoli en mais als teelwisseling geteeld om de grond vruchtbaar het houden. 

 

 Natural Branding én Netverpakkingen groeiend 

De afgelopen jaren is het product zoete aardappel steeds populairder geworden. Om het product goed te verkopen voert Eosta 2 concepten: 

Al meer dan 5 jaar worden zoete aardappels voorzien van een bio keurmerk, een private label en/of PLU met Natural Branding. Dit is niet alleen de goedkoopste, maar ook de meest duurzame manier om het product onderscheidend in het winkelschap te verkopen. 

 

 

Bij natuurvoedingsketens én bij de retail lijkt de volgende verpakking nog sneller te groeien: Eosta heeft een speciale netmachine aangeschaft waarmee zoete aardappelen in cellulose-net kunnen worden aangeboden. Bij de klanten die de net-verpakking hebben geïntroduceerd, zien we dat de afzet in dezelfde winkelschappen met bijna 30% is verhoogd. 

 

Neem contact op met uw Eosta accountmanager voor alle details.