30
maart
2022
|
12:56
Europe/Amsterdam

Duurzaamheidsbloem: Water

Newsletter (6)

 

De duurzaamheidsbloem is een kader om de duurzaamheidseffecten van een organisatie of productieproces te monitoren, te beheren, te vermarkten en te monetariseren. Dit omvat de impact op zowel natuurlijk als sociaal kapitaal. De Bloem kan worden gebruikt om de duurzame ontwikkeling van een organisatie in de tijd te monitoren. Eosta gebruikt de Bloem om de duurzaamheidsprestaties van haar telers te beoordelen en te communiceren. Deze keer zetten we het waterblaadje in de schijnwerpers omdat het op 22 maart Wereldwaterdag was. 

Water is een vitale hulpbron voor het leven op aarde, het is een integraal onderdeel van ons ecosysteem. Het belang van water voor de landbouw is glashelder. Zonder voldoende, schoon water is het onmogelijk voedsel te verbouwen. Daarom is een eerlijke en efficiënte toewijzing van waterbronnen van cruciaal belang voor onze wereldwijde voedselproductie-uitdaging. 

Wat duurzaam waterbeheer betreft, kan de biologische landbouw een vitale rol spelen. Door gebruik te maken van met compost verrijkte grond, verhogen landbouwers de waterretentiecapaciteit van de bodem met tot 70% en verminderen zij bijgevolg de behoefte aan irrigatie! 

Eosta's biologische avocado's besparen 17,6 liter water per stuk! In totaal bespaart Eosta met biologische producten 1.241.034 liter water per dag, vergeleken met conventionele producten. Voor meer informatie over deze berekeningen zie onze website.