30
november
2023
|
16:57
Europe/Amsterdam

Een vooruitblik op het druivenseizoen, vanuit Zuid-Afrika

Grapes Hit (26)

 

Eosta collega's Dennis, Robert en Koen zijn eerder deze week teruggekeerd van hun 10-daagse rondreis door Zuid-Afrika. Omdat we onze klanten de beste kwaliteit biologische producten willen leveren, vinden we het belangrijk om onze telers regelmatig te bezoeken. Bovendien is dit de beste manier om potentiële nieuwe telers te bezoeken die aan ons portfolio willen worden toegevoegd. Alleen op deze manier kun je de ontwikkeling van de gewassen zien, ruiken en voelen. Hoe werkt de teler aan de Eosta duurzaamheidsbloem, bijvoorbeeld op het gebied van compost en irrigatie. Daarnaast hoor je de echte verhalen van je telers als je samen op het land bent. De focus van deze reis lag op druiven, aangezien het seizoen op het punt staat te beginnen, citroenen en sinaasappels.

Een van onze ambitieuze telers vertelde ons dat het volledig nieuwe pakhuis voor alleen biologische gewassen volgend jaar klaar zal zijn. Een andere teler heeft veel nieuwe bomen geplant waar anderen erin geslaagd zijn om de infrastructuur weer op te bouwen na een periode van hevige regenval en de doorgebroken dam. Het is goed om de energie onder de arbeiders op het land te zien. Hoe ze voor elkaars kinderen zorgen en samenleven als een grote familie. Alle telers en hun team werken met passie aan hun duurzaamheidsdoelen om jou het beste biologische fruit te kunnen garanderen.

De eerste biologische druiven Early Sweet, Prime en Evans Delight zullen vlak voor Kerst bij ons in de loods aankomen. Rassen zoals Sweet Globe en Sweet Celebration volgen in januari.

Dennis, Robert en Koen hebben hun foto's en verhalen gedeeld met het team, dus neem contact op met je Eosta-accountmanager voor alle details en zorg ervoor dat je je programma op voorhand programmeert zodat wij de levering kunnen garanderen.