02
februari
2024
|
07:00
Europe/Amsterdam

Eosta's blik op het Hardfruitseizoen

Plan je Appels & Peren week 9!

apple & pears

 

Met de recente ontwikkelingen in de hardfruitsector, zowel in Zuid-Amerika als Europa, staat ons een ander seizoen te wachten.  

In Zuid-Amerika hebben we dit seizoen te maken met enkele uitdagingen. De perenteelt is beïnvloed door koude temperaturen tijdens de bloei en de eerste groeiweken, wat resulteert in kleinere maten peren. Daarnaast heeft een recente hittegolf het risico op te snelle rijping verhoogd. Dit vereist nauwgezette monitoring en snelle actie om de kwaliteit te waarborgen.

 

Economische uitdagingen en kansen  

Argentinië kampt met aanzienlijke inflatie en muntdevaluatie, wat leidt tot hogere kosten voor telers. Desondanks is er geen onrust onder werknemers of in de havens, en veel mensen zijn gemotiveerd om te werken. Dit biedt stabiliteit in deze uitdagende tijden. 

 

Europese Vooruitzichten  

Verschillende landen hebben een kleinere Appel oogst, waar anderen zoals Italië en Spanje een hogere productie hebben. Omdat er tekorten zijn in bepaalde landen zullen we gaan zien dat een populaire variëteit als Gala niet het hele jaar rond leverbaar zal zijn.

 

Vooruitzichten en acties  

De eerste zendingen van het seizoen zijn onderweg en worden in week 9 in Europa verwacht. We blijven de situatie nauwlettend volgen en passen onze strategieën aan om zowel de kwaliteit als de beschikbaarheid van onze producten te waarborgen. 

In deze tijden van verandering zijn we dankbaar voor de aanhoudende steun en samenwerking van al onze partners en klanten.