06
juli
2023
|
10:53
Europe/Amsterdam

(Fairtrade) Biologische Limes

Newsletter - 2023-07-04T151157.120

 

De vraag naar limoenen is de afgelopen weken erg goed. Biologische limoenen zijn steeds meer in trek bij de consument. De uitdaging is om wekelijks de beste kwaliteit te hebben, omdat er geen wax gebruikt wordt!  Wij lijken dit samen met onze telers in verschillende landen lijken dit goed onder controle te hebben.

Momenteel is er een tekort aan goede kwaliteit biologische limoenen op de markt. Het grootste probleem is de zware regenval in Colombia, waardoor de hoeveelheid goed fruit beperkt is en de kwaliteit af en toe te wensen overlaat. Om de risico's op het gebied van kwantiteit en kwaliteit af te dekken, heeft Eosta telers in verschillende landen geholpen om biologische limoenen te telen. Dit is de reden waarom wij u goed beleveren en uw concurrenten niet.

Uit Brazilië komen nu beduidend minder limoenen. Uit de zuidelijke regio (Sao Paulo) wordt minder geëxporteerd vanwege het risico op citruskanker. In de noordelijke regio (Bahia) is er momenteel veel regen en donker weer. Er komen minder limoenen, maar ook vooral in kleinere maten. Kleinere hoeveelheden komen uit Colombia. De belangrijkste oogst vond plaats in de lente. Begin augustus ontvangen we weer biologische limoenen van ons project in Marokko! Dit project gaat steeds beter vanwege de goede kwaliteiten, de betrouwbaarheid en natuurlijk minder food miles. 

Plan je nieuwe promoties vanaf week 31, aangezien de vraag naar (biologische) limoenen zal toenemen met het mooie zomerweer & de vakanties. Je concurrenten zullen dit niet kunnen volgen! Overigens kunnen we nu ook het hele jaar door biologische Fairtrade limoenen uit verschillende landen van herkomst aanbieden. Neem contact op met je Eosta account manager voor alle details: info@eosta.com