02
september
2021
|
14:51
Europe/Amsterdam

Groenheuwel/Eosta in finale Climate Change Award!

andre-spangenberg-metmedewerkers

 

Eosta kondigt met trots aan dat onze samenwerking met citrusteler Groenheuwel in Zuid-Afrika (code 229 op www.natureandmore.com) de finale heeft bereikt van de Eco-Logic Climate Change Award! Dit heeft de organisatie Enviropaedia in Zuid-Afrika woensdag bekendgemaakt.

André en Madaléne Spangenberg produceren op hun boerderij Groenheuwel al sinds 2001 op grote schaal biologische sinaasappels, grapefruits, mandarijnen en citroenen voor Eosta / Nature & More. Ze zijn genomineerd voor de Climate Change Award omdat ze dankzij de biologische teeltmethode minder CO2-emissie veroorzaken en meer koolstof opslaan in de bodem. Bovendien heeft André in 2020 maar liefst 2775 zonnepanelen geïnstalleerd op zijn land, waarmee hij 2393 MWh aan energie produceert. Zijn grote pakhuis draait hiermee grotendeels op zonne-energie.

Totale besparing: 2,6 miljoen kg CO2 per jaar

Soil & More Impacts in Hamburg heeft berekend dat de productie van biologisch citrusfruit door Groenheuwel voor Eosta in 2020 ongeveer 280.000 kg CO2 heeft bespaard ten opzichte van gangbare teelt, puur in de teelt. De besparing op het electriciteitsgebruik, die gelijk staat aan 2,3 miljoen kg CO2, komt daar nog bij. In totaal bespaart Groenheuwel dus zo’n 2,6 miljoen kg CO2-emissie per jaar ten opzichte van een "gewone" teler.

Uitslag tijdens COP26

Begin november, tijdens het COP26 klimaatoverleg, worden de winnaars van de Eco-Logic Awards bekendgemaakt. Er zijn ook finalisten in andere categorieën zoals natuurbescherming en afvalreductie. Eosta feliciteert de andere finalisten van harte. We houden u op de hoogte. Volg de Eco-Logic awards op Facebook: https://www.facebook.com/Enviropaedia.

Foto: André Spangenberg met medewerkers 

Eosta, met Nature & More als consumentenmerk en transparantiesysteem, is Europa’s meest bekroonde distributeur van biologische groente en fruit. Eosta staat bekend om haar duurzaamheidscampagnes zoals Living Wages, True Cost of Food en Dr. Goodfood. In 2018 won het bedrijf de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap en in 2019 de Europese Business Award for the Environment. Zie ook www.eosta.com en www.natureandmore.com.