03
april
2024
|
13:01
Europe/Amsterdam

Het biologische citrus seizoen is begonnen

Week 14

Citrus news


Sappige sinaasappels

We starten het citrus seizoen zoals elk jaar met Valencia sinaasappelen uit Egypte. Deze zijn weer van top kwaliteit, met hoge brix en heel veel sap. Biologisch dynamisch geteeld, de hoogste norm in biologische landbouw. Een must have voor de echte bio consument. Exclusief bij Eosta verkrijgbaar vanaf week 16. 

Vanaf week 24 starten we met de Zuid-Afrikaanse Valencia en Navel variëteiten. De eerste tekenen zijn goed en we verwachten een goede aanvoer voor dit seizoen. 

In de tweede helft van het seizoen introduceren we een nieuwe tropische Valencia uit Latijns Amerika; Fairtrade geteeld, door een netwerk van kleinschalige boeren. Niet alleen een zeer lekkere sinaasappel, maar ook ééntje die echt impact maakt op de lokale community. 

Mooie gele citroenen 

Dit jaar bieden we net als vorig jaar een goede, betrouwbare citroenen aanvoer van verschillende herkomsten. Vanaf week 17 kun je bij Eosta terecht voor mooie gele citroenen uit Peru, Zuid-Afrika, Dominicaanse Republiek, Chili en Argentinië. 

Wekelijkse grapefruit aanvoer 

We hebben er dit jaar voor kunnen zorgen dat de aanvoer van grapefruits meer gespreid zal zijn. Dit maakt de grapefruits uitermate geschikt voor een wekelijks programma voor de echte citrus liefhebbers. Vanaf week 19 tot en met eind oktober bij ons verkrijgbaar. Daarna stappen we over naar de altijd populaire Sweeties. 

Favoriete mandarijnen 

Als echte favoriet van consumenten moeten Nadorcotts en Tango’s in elk citrus assortiment te vinden zijn. Het belang van deze variëteiten is voor Eosta als citrus specialist evident. Van week 28 tot en met week 37 dragen we er graag aan bij dat dit favoriete fruit van veel kinderen als biologische variant in de winkel ligt. Kinderen kunnen deze veilig pellen, zonder restanten van pesticiden aan hun handen te krijgen. Er zal een mooie hoeveelheid van deze citrus favoriet naar Europa worden verzonden.  We kijken ernaar uit om deze te kunnen leveren.  

Voor verdere details verwijzen we graag naar onze Organic Citrus Overseas 2024 flyer 

Eosta citrus grower