15
maart
2021
|
18:05
Europe/Amsterdam

Laat uw eigen biologische impact zien met onze tellers!

Eosta heeft de impact van biologische producten op water, bodem en klimaat berekend en wil de positieve uitkomsten graag met u delen. Als u naar de homepage van www.eosta.com gaat, ziet u drie tellers die de positieve impact laten zien van alle biologische groente en fruit van Eosta. De besparingen lopen per dag snel op: 1,8 miljoen liter water, 60 kubieke meter vruchtbare aarde en 11 ton CO2 per dag. CEO Volkert Engelsman nodigt food retailers uit om gebruik te maken van de getallen en zo de voedseltransparantie radicaal te vergroten. We kunnen tellers op maat voor u maken, met de impact van de producten die u verkoopt!

Voorbeeld: avocado’s

Biologische avocado’s zijn een van de producten met een duidelijke positieve impact ten opzichte van gangbare avocado’s. Recentelijk is er veel nieuws geweest over de negatieve effecten in herkomstlanden door avocadoconsumptie, met name voor watergebruik. Maar biologisch is veel beter. Voor elke biologische avocado bespaar je 17,6 liter ten opzichte van gangbare avocado’s, alsmede 1,1 kg vruchtbare aarde en 80 grams CO2. Voor de totale omzet van een jaar loopt dat in de miljoenen. Soortgelijke cijfers komen er ook uit voor bio citroen, ananas, gember, mango’s, peren en andere groente en fruit.

Opties om impact te communiceren

We zullen u graag de informatie geven om uw eigen tellers te creëren. We hebben alle cijfers per teler, per product of per klant. In plaats van een online ticker kunt u de getallen ook op het product laten zetten met Natural Branding. Wat dacht u van een biologische avocado met de boodschap “Deze bio avocado bespaart 17,6 l water!” Natural Branding is een manier om producten te merken met laser, zodat er geen plastic of stickers gebruikt hoeven worden. Zo bespaart u ook nog plastic.

Berekeningen

De berekeningen zijn uitgevoerd door Soil & More Impacts, een in Duitsland gevestigde consultancy die gespecialiseerd in ecologische impactanalyse. Soil & More Impacts werkt met rekenmodellen van FAO, de wereldvoedselorganisatie. Eerder heeft Soil & More Impacts ook impactanalyses gemaakt voor de Wereldvoedselorganisatie, ABN Amro (Nederland) en GLS Bank (Duitsland).

Wilt u uw positieve impact delen met consumenten? Neem contact op met uw Eosta accountmanager!

Bekijk hier de video: Guerilla Video