30
november
2023
|
16:59
Europe/Amsterdam

Maak kennis met het Eosta team | Joep van Koevorden

Newsletter (4)

 

Maak kennis met onze collega Joep, druk bezig met de planningen voor de feestmaand en bereid om ons een kijkje te geven in zijn dagelijkse werkzaamheden.

Joep van Koevorden, Product Manager en gespecialiseerd in tropisch fruit werkt nu een jaar bij Eosta. De Eosta-ervaring is begonnen in oktober 2022, toen hij direct naar Fruit Attraction in Madrid is gereist om telers en klanten te ontmoeten. Tropicals zijn het hele jaar door verkrijgbaar, maar met de feestmaand voor de deur ligt zijn bureau vol met pitahaya, mango, cranberries en nog veel meer.

Hoewel 'zuurkool' zijn favoriete wintermaaltijd is, is het alleen compleet met plakjes verse biologische ananas erop. De zoete ananas van Nature & More teler Andres is het lekkerst  (code 763)

Joep is dol op de Edward mango van onze teler Joe uit Ecuador en noemt het de mooiste variant, de Koningin van de mango. Ik heb het geluk dat ik de mooiste producten kan vinden bij de beste telers en de klant kan voorzien van die producten van over de hele wereld.

Bij Eosta hebben we alleen duurzaam biologisch fruit in het assortiment. Volgens Joep werkt het alleen als je samenwerkt met gepassioneerde telers, die hun duurzaamheidsdoelen nastreven voor people and planet. Het is leuk om te blijven werken aan de hechte relatie met hen en op zoek te gaan naar potentiële nieuwe telers. Het is duidelijk, ik ben er trots op dat ik mijn werk kan doen. Aardige mensen en een goede teamspirit, samen werken aan mooie projecten. Eosta is en blijft een vooruitstrevend bedrijf met een duidelijke missie en visie.

Als we Joep vroegen naar een mooie herinnering bij Eosta, dan is dat zonder twijfel het Living Wage project. De overhandiging van de 2e cheque aan de werknemers van onze teler Fruiteq was een nieuwe mijlpaal in het Living Wage project. In 2020 lanceerde Eosta mango's uit Burkina Faso met een Living Wage-inclusive prijs. In de prijs is 2 cent per kilo inbegrepen voor het Living Wage project, om een leefbaar inkomen te creëren voor de gezinnen van de arbeiders. De arbeiders kunnen een microkrediet krijgen om hun eigen micro-onderneming op te zetten en hun resultaten van het eerste jaar te laten zien. Dit is erg nuttig omdat het mangoseizoen maar een paar maanden duurt en door hun eigen bedrijf te beginnen, verdienen ze hun inkomen voor de rest van het jaar.

Een leefbaar loon wordt gedefinieerd als een loon dat een fatsoenlijke levensstandaard ondersteunt voor de werknemer en zijn of haar gezin. Dit omvat basisbehoeften zoals voedsel, kleding en fatsoenlijke huisvesting, maar ook onderwijs, gezondheidszorg en geld om te sparen voor onverwachte gebeurtenissen in het leven. Een leefbaar loon is niet hetzelfde als een minimumloon, want in veel landen is het wettelijk minimum veel lager dan een leefbaar loon. Meer informatie en meedoen: www.livingwage.eu

Joep wil graag Gregory, accountmanager Frankrijk, voorstellen in de volgende nieuwsbrief. 
Bedankt voor je tijd Joep!

Benieuwd naar het Tropical Wonders assortiment voor de Feestmaand? Klik hier

Newsletter